Αναστασία Τουρούτογλου

Πήραν το όνομά τους από μια παλιά αγγλική λέξη που συνδεόταν με παγανιστικές τελετές και υπήρξαν ένα από τα πιο «διαφορετικά» συγκροτήματα του heavy metal στερεώματος, σε εποχές που τέτοια επίθετα δεν σήμαιναν κάτι καλό ή γενικά αποδεκτό. Αλλά οι Skyclad πέτυχαν με δίσκους όπως το A Burnt Offering For The Bone Idol (1992) ή το The Silent Whales Of Lunar Sea (1995) να εδραιώσουν τόσο τον όρο «folk metal», όσο και έναν σεβασμό στο καλλιτεχνικό τους πρόσωπο.

Εξαφανισμένοι τα τελευταία χρόνια, μετά το In Τhe... All Together του 2009, προετοιμάζουν τώρα τη δισκογραφική τους επιστροφή: το νέο τους άλμπουμ Forward Into The Past έχει ανακοινωθεί για τις 28 Απριλίου (θα βγει στη Listenable Records) και στα πλαίσια του σχετικού promo έδωσαν αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ που γύρισε ο Fernando J. Martinez για το ολοκαίνουριο τραγούδι "Change Is Coming" -το βλέπετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όσο για το τι να περιμένει κανείς από το νέο άλμπουμ, ο Kevin Ridley τα λέει με σαφήνεια: «τα καινούρια μας τραγούδια ασχολούνται με τα πολιτικά, το περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία».

Στα πλαίσια μάλιστα της προώθησης του Forward Into The Past, οι Skyclad θα επισκεφτούν και τη χώρα μας και μάλιστα για μίνι περιοδεία:

- Δευτέρα 17 Απριλίου θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη (στο Eightball)
- Τρίτη 18 Απριλίου στην Ξάνθη (στο Nostos)
- Τετάρτη 19 Απριλίου στην Καστοριά (στο Prague)
- Πέμπτη 20 Απριλίου στη Λάρισα (στο Larisa Sports Center)
- Παρασκευή 21 Απριλίου στο Αγρίνιο (στο Metal Union)
- Σάββατο 22 Απριλίου στην Αθήνα (στο Κύτταρο).

{youtube}-YjaMhB857I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured