Αναστασία Τουρούτογλου

Ο πρόσφατος, θριαμβευτικός ερχομός των Tindersticks στην Ελλάδα (δείτε εδώ την ανταπόκριση του Στέργιου Κοράνα και της Σμαρώς Μπότσα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα), απέδειξε ότι το κοινό στη χώρα μας εξακολουθεί να τους αγαπά. Αποτελεί έτσι «είδηση» κάθε δισκογραφική τους επιστροφή.

Ένα ακόμα soundtrack περιλαμβάνει λοιπόν η επιστροφή αυτή, με την ιδιαιτερότητα ότι τώρα πρόκειται για score ταινίας του ίδιου του Stuart Staples: το Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 στο 60ό BFI London Film Festival και αναμένεται να βγει στις 9 Ιουνίου σε DVD. Είναι ένας φόρος τιμής στη δουλειά του φυσιοδίφη, εφευρέτη και πρωτοπόρου σκηνοθέτη F. Percy Smith, ο οποίος έδρασε στις αρχές του 20ού αιώνα και έχει ασκήσει ιδιαίτερη γοητεία στον Staples.

Μαζί με το φιλμ, οι Tindersticks θα εκδώσουν και το soundtrack: τα format στα οποία θα είναι διαθέσιμο δηλαδή τo DVD θα δίνουν την επιλογή να το αποκτήσεις μαζί με βινύλιο ή με CD. Το δε soundtrack περιγράφεται από την ίδια τη μπάντα ως ένα «ξένο μα την ίδια στιγμή οικείο ονειρικό σκηνικό, που μας συνδέει με την αίσθηση του θαυμαστού την οποία αντίκρισε ο Smith, όταν για πρώτη φορά παρατήρησε μικροκόσμους μέσω των φακών του».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα trailer της ταινίας, που θα παιχτεί σε μερικές ακόμα επιλεγμένες προβολές στην Κωνσταντινούπολη, στο Μπουένος Άιρες, στη Λισαβόνα και στο Παρίσι. Παράλληλα, οι Tindersticks θα το προβάλλουν σε μια μικρή σειρά συναυλιών (προβολή και οι ίδιοι να παίζουν live το score), η οποία ξεκίνησε προχθές από το CPH:DOX της Κοπεγχάγης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου στο  Elbphilharmonie του Αμβούργου. Κεντρική παράσταση, θεωρείται αυτή της 17ης Ιούνη, στο Barbican του Λονδίνου.

Στην Ελλάδα, το soundtrack θα κυκλοφορήσει από τη Rockarolla.

{youtube}BD3rTYQKKKs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured