Αναστασία Τουρούτογλου

Όπως είχαμε γράψει και πριν μερικούς μήνες, ο Chuck Berry ετοιμαζόταν να κάνει την έκπληξη μέσα στο 2017, κυκλοφορώντας καινούριο δίσκο μετά από 38 χρόνια -το άλμπουμ λέγεται μάλιστα πως είναι έτοιμο: έχει τον τίτλο Chuck και θα βγει από τη Dualtone, το μόνο που έλειπε ήταν η ημερομηνία στην οποία θα το βλέπαμε στα δισκοπωλεία.

Δυστυχώς, όμως, δεν έμελλε να το δει να γίνεται πραγματικότητα. Ο θάνατος έβαλε φρένο στον σπουδαίο αυτόν καλλιτέχνη προχθές, όταν η αστυνομία του St. Charles στο Μιζούρι κλήθηκε σπίτι του και τον βρήκε πεσμένο αναίσθητο. Οι απόπειρες να επανακτήσει αισθήσεις, αποδείχθηκαν μάταιες. Ήταν 90 χρονών.

Από την ώρα της ανακοίνωσης και μετά, είναι πλήθος οι διάσημοι καλλιτέχνες που με διάφορους τρόπους έστειλαν το ύστερο χαίρε τους στον απίθανο Chuck Berry. Μεταξύ τους, ξεχωρίζουν οι αποχαιρετισμοί των Rolling Stones («φώτισε την εφηβεία μας»), αλλά κι εκείνοι του Bruce Springsteen, του Ringo Starr, του Tom Petty, του Brian Wilson ή του Rod Stewart.

Και πολλοί όμως «απλοί» μουσικόφιλοι ανά την υφήλιο μπήκαν στα social media για να τον αποχαιρετήσουν, ποστάροντας αθάνατα τραγούδια του σαν και το παρακάτω. Άλλωστε θα χρωστάμε πάντα στον Chuck Berry μερικές από τις πιο διαχρονικές στιγμές του rock 'n' roll.

Κάποιοι τυχεροί, μεγαλύτερης ηλικίας, μπόρεσαν και τον είδαν στην Αθήνα, το 1987. «Σε μια συναυλία που έχει αφήσει εποχή», όπως έγραψε ο Φώντας Τρούσας στον δικό του αποχαιρετισμό, στη Lifo (εδώ).

{youtube}RoDPPgWbfXY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured