Αναστασία Τουρούτογλου

Ήταν βέβαια αναμενόμενο μετά τον θάνατο του David Bowie, ότι σιγά-σιγά θα άρχιζε η δισκογραφική αξιοποίηση του πλούσιου υλικού που τόσα χρόνια φυλασσόταν στα συρτάρια του.

Έτσι, για τη φετινή Ημέρα των Δισκοπωλείων (22 Απριλίου), σχεδιάζεται η κυκλοφορία δύο δίσκων με ακυκλοφόρητο υλικό, σε εκδόσεις περιορισμένων αντιτύπων.

Ο πρώτος από αυτούς θα τιτλοφορείται Cracked Actor και θα είναι ένα τριπλό άλμπουμ, όπου θα καταγράφεται στην ολότητά της μια συναυλία του «Δούκα» στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο του 1974, στα πλαίσια της περιοδείας Philly Dogs. Μέχρι σήμερα, αποσπάσματα αυτής της εμφάνισης έχουν εμφανιστεί μόνο στο ντοκιμαντέρ του BBC Cracked Actor. Οι διαφορές με το γνωστό μας David Live άλμπουμ, δεν είναι λίγες -μεταξύ τους, η παρουσία του Luther Vandross στα δεύτερα φωνητικά.

Το δεύτερο άλμπουμ θα λέγεται Bowpromo, καθώς στην αρχική του σύλληψη (1971) ήταν ένα promo album που τυπώθηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα, περιέχοντας 7 κομμάτια του Bowie (πρώιμες εκδοχές του υλικού που στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε εν πολλοίς στο Hunky Dory, συν μία εναλλακτική version του γνωστού μας από το The Rise Αnd Fall Οf Ziggy Stardust Αnd Τhe Spiders From Mars, "It Ain't Easy") και 5 της Dana Gillespie. Τα τελευταία απαλείφονται για την εν λόγω κυκλοφορία, ενώ προσθέτονται ολοκαίνουρια liner notes.

{youtube}OnI_ko3_r_c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured