Αναστασία Τουρούτογλου

Λίγες μπάντες κοίταξαν όσο μακριά κοίταξαν οι Ulver, η κολεκτίβα δηλαδή που ίδρυσε το 1993 στη Νορβηγία (το όνομά τους σημαίνει Λύκοι) ο Kristoffer Rygg. Μπορεί ήδη από το ντεμπούτο τους Bergtatt: Et Eeventyr I 5 Capitler (2005) να καταχωρήθηκαν στην επιδραστική τοπική σκηνή του black metal, αλλά μέσα στα χρόνια εξελίχθηκαν σε ένα γκρουπ που εξερεύνησε με τόλμη τα σύνορα της «μαύρης» του αισθητικής με την ηλεκτρονική μουσική, τον avante-garde πειραματισμό, το progressive rock και τον κόσμο της συμφωνικής έκφρασης. 

Το νέο τους άλμπουμ έρχεται μέσα στο 2017, έναν μόλις χρόνο έπειτα από το ATGCLVLSSCAP (Νορβηγία #26) -είναι όμως ουσιαστικά το πρώτο τους με καινούριο, στούντιο υλικό εδώ και 6 χρόνια. Και η πρώτη γεύση που μας δίνουν, ήδη προξένησε κάμποσο ενθουσιασμό ανάμεσα σε όσους τους ακολουθούν πιστά: πρόκειται για ένα κομμάτι με τίτλο "Nemoralia", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Nemoralia" «προλογίζει» τον καινούριο δίσκο The Assassination of Julius Caesar, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου από τη House Of Mythology.

Οι ίδιοι λένε ότι θα είναι «ο ποπ δίσκος τους». Αναμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον, πόσο μάλιστα εφόσον στα πλαίσια της σχετικής περιοδείας θα μας έρθουν και στην Ελλάδα: θα παίξουν την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Gagarin. Και μάλιστα με το φουλ οπτικοακουστικό τους σόου!

{youtube}Wq0Kb4bFNzg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured