Αναστασία Τουρούτογλου

14 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος τον Φεβρουάριο από τη συναυλία των (Jack Russell's) Great White στο The Station club του West Warwick, στο Rhode Island των Η.Π.Α., όταν τα πυροτεχνήματα του road crew τους προκάλεσαν μια φοβερή πυρκαγιά -η οποία κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους (μεταξύ τους και ο κιθαρίστας του γκρουπ, Ty Longley) και άφησε άλλα 200 περίπου άτομα άσχημα τραυματισμένα.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα The Station Fire Memorial που έστησαν φίλοι και συγγενείς των νεκρών μετά την τραγωδία, η μνήμη των αδικοχαμένων fans των Great White πρόκειται να τιμηθεί με έναν πρωτότυπο τρόπο: με ένα πάρκο που θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν το The Station.

Όπως εξήγησε βέβαια η πρόεδρος του Ιδρύματος, Gina Russo -η οποία ήταν ανάμεσα στους επιζώντες της φωτιάς εκείνο το βράδυ- τα πάντα γίνονται με δωρεές και λείπουν ακόμα κάποια χρήματα για την πλήρη αποπεράτωση. Υπολογίζει, έτσι, ότι το πάρκο θα ανοίξει στις 21 Μαΐου.

Για την ώρα, έδωσε στη δημοσιότητα τη μακέτα και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίον έχει στηθεί ένα μνημείο για κάθε νεκρό στην επικράτεια του πάρκου, με έναν τρόπο που να μην τα στοιβάζει όλα, μα να αναδύονται αρμονικά μέσα από τους καταπράσινους κήπους του χώρου.

Η μπάντα δεν ανακατεύτηκε καθόλου με την ανέγερση του πάρκου, αφενός γιατί η συναυλία χρεώνεται στην εκδοχή των Great White που έστησε το διάστημα 2002-2005 ο Jack Russell, αφετέρου γιατί ο ίδιος ο Russell αποζημίωσε το 2008 τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες καταβάλλοντας 1.000.000 δολάρια.

{youtube}Bz61YQWZuYU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured