Αναστασία Τουρούτογλου

Το όνομα του Άγγλου μουσικού Clifford J. Price είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ηλεκτρονική εποποιία των 1990s, αφού -ως Goldie- υπήρξε πρωτοπόρος των βρετανικών rave εξελίξεων και ύστερα όρισε τον ήχο που λέμε drum 'n' bass χάρη στο άλμπουμ του 1995 Timeless (Βρετανία #7), ένα από τα ορόσημα της δεκαετίας.

Έκτοτε, ωστόσο, αν και παρέμεινε celebrity στην πατρίδα του παίζοντας σε ταινίες James Bond (στο The World Is Not Enough έπαιξε τον Bull, τον σωματοφύλακα του Valentin Zukovsky με τα χρυσά δόντια), σε σαπουνόπερες (στο EastEnders) ή εμφανιζόμενος σε reality τύπου Celebrity Big Brother 2, δεν διακρίθηκε για τις υπόλοιπες μουσικές συνεισφορές του, οι οποίες τον είδαν μάλλον να συντηρεί ένα πεπερασμένο ύφος, χάνοντας βαθμιαία επαφή με τα νεανικότερα ακροατήρια.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη κουβέντα αυτό το «Γυρνάω για να ταράξω τα νερά!», με το οποίο ανακοίνωσε τη δισκογραφική του επιστροφή μέσα στο 2017.

Ο νέος δίσκος του 51χρονου πλέον Goldie θα λέγεται The Journey Man,  θα βγει στις 16 Ιουνίου και, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα πλαίσια των πρόσφατων VO5 NME Awards, θα είναι διπλός, περιέχοντας 16 κομμάτια, τα οποία του πήραν μια 20ετία για να τα φέρει στο σημείο που ήθελε. «Δεν έκανα κανέναν συμβιβασμό», είπε, «θα είναι λίγο πιο ακριβό και θα έχει ορισμένους σπουδαίους συμμετέχοντες εδώ κι εκεί».

Για να δούμε, τι θα δούμε!

{youtube}lx9-fjlh7Y4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured