Αναστασία Τουρούτογλου

Αν και δεν έγινε ποτέ όνομα «πρώτης γραμμής», ο Άγγλος (από το Bury) τραγουδοποιός και πιανίστας Peter Skellern γνώρισε μια σημαντική επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν το πρώτο μόλις τραγούδι του "You're A Lady" (μια συνεργασία του με τους Congregation) βρέθηκε στο #3 των βρετανικών charts, αλλά και στο #50 των Η.Π.Α.

Αυτό τον έκανε μια αναγνωρίσιμη φιγούρα στη Βρετανία της εποχής, δίνοντάς του πρόσβαση ώστε να πει το τραγούδι των τίτλων της δημοφιλούς τότε τηλεοπτικής σειράς Billy Liar, αλλά και για να δουλέψει στο Stop the Week του BBC Radio 4.

Καθώς στο δεύτερο μισό των 1970s άλλαξε άρδην το ηχητικό τοπίο, το easy listening στυλ του Skellern βρέθηκε εκτός μόδας, εντούτοις εκείνος συνέχισε με άξονα τα όσα αγαπούσε, ενώ παρέμεινε αναγνωρίσιμος στο κοινό όντας ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού chat σόου του BBC, Private Lies (1983).

Το 1984 η επιτυχία του ξαναχτύπησε την πόρτα όταν σχημάτισε το συγκρότημα Oasis με τον τσελίστα Julian Lloyd Webber και την παλιά δόξα του 1960s ρεπερτορίου, Mary Hopkin (την τριάδα πλαισίωσαν οι Mitch Dalton και Bill Lovelady). Το ομώνυμο ντεμπούτο τους βρέθηκε στο #23 των βρετανικών charts, σύντομα όμως η Hopkin αρρώστησε, πράγμα που τους εμπόδισε από το να βγουν σε περιοδεία, οδηγώντας έτσι στη διάλυσή τους.

Ο Skellern παρέμεινε ενεργός μέχρι και την αυγή του 21ου αιώνα, με τελευταίο του άλμπουμ να καταγράφεται το A Quiet Night Out του 2000, μια συνεργασία με τον Richard Stilgoe. Το 2016 διαγνώστηκε με μη εγχειρήσιμο όγκο στον εγκέφαλο, οπότε και πραγμάτωσε μια τελευταία του μεγάλη επιθυμία: χειροτονήθηκε ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η μάχη του με τον καρκίνο κρίθηκε οριστικά πριν λίγες μέρες, όταν και πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του και τα 2 του παιδιά. Ήταν 69 ετών.

{youtube}lcs229kcKJc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured