Αναστασία Τουρούτογλου

Μία σχεδόν μέρα πριν την επίσημη ορκωμοσία του Donald Trump ως Προέδρου των Η.Π.Α., η λίστα με όσους έχουν πει το «ναι» για να τραγουδήσουν στην επετειακή συναυλία Make America Great Again! Welcome Celebration δεν είναι μόνο απογοητευτικά μικρή: δεν έχει ούτε ένα πραγματικά μεγάλο όνομα να επιδείξει, οδεύοντας κατά πώς φαίνεται να θέσει αρνητικό ρεκόρ σε μια εκδήλωση που παραδοσιακά είναι από τις πιο λαμπρές σε μουσικό επίπεδο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή τη στιγμή, ως μεγαλύτερο όνομα φιγουράρουν οι 3 Doors Down, η μπάντα από το Μισισίπι με τα 5 top-10 άλμπουμ. Ωστόσο, τα μεγαλεία τους είναι της περασμένης δεκαετίας, όταν και έκαναν μεγάλη επιτυχία με το "Kryptonite": έχουν 9 χρόνια να αντικρίσουν το αμερικάνικο top-20 των singles, ενώ το πρόσφατο άλμπουμ Us And The Night σκάλωσε απογοητευτικά στο #14.

Αίσθηση έχει προκαλέσει μόνο η συμμετοχή του Sam Moore, από το ιστορικό soul ντουέτο των Sam & Dave (ο Dave Pratter έχει πεθάνει από το 1988): ο 81χρονος παλαίμαχος του αγώνα των Μαύρων Αμερικάνων για τα πολιτικά δικαιώματα πίσω στα 1960s ήταν από τους τελευταίους που πίστευε κανείς ότι θα δεχόταν μια τέτοια πρόσκληση.

Κατά τα λοιπά, η λίστα με όσους πρόκειται να τραγουδήσουν περιλαμβάνει την Jackie Evancho -γνωστή από το America's Got Talent μα όχι νικήτρια του σόου- τον Toby Keith, τον DJ Ravidrums, τους Piano Guys, τον Tim Rushlow, τον Larry Stewart, τον Lee Greenwood και τον Marty Roe, ονόματα δηλαδή περιορισμένης εμβέλειας. Η Jennifer Holliday θεωρείται σίγουρο ότι επιθυμούσε να τραγουδήσει, έκανε όμως πίσω όταν αντιλήφθηκε το γενικότερο κλίμα, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι ανεγκέφαλοι έστειλαν απειλές κατά της ζωής της οικογένειάς της.

{youtube}9Yx-hccjWxI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured