Αναστασία Τουρούτογλου

Τους είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού (Φάληρο), στα πλαίσια του Release Athens Festival, όπου οι πρώτες σειρές «τα έσπασαν» με τα "Souvlaki Space Station" καθώς και το "She Calls" (δες την ανταπόκριση του Δημήτρη Μεντέ, εδώ), ενώ με την ευκαιρία είχαν μιλήσει και στον Ανδρέα Κύρκο, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονταν σε διαδικασία ηχογράφησης νέου δίσκου: «Αμέσως μετά τη συναυλία της Αθήνας θα επιστρέψουμε στο στούντιο για να τελειώσουμε τη δουλειά μας», είχαν πει χαρακτηριστικά (δες εδώ).

Ο λόγος για τους Slowdive, σημείο αναφοράς για κάθε συζήτηση γύρω από το shoegaze και συγκρότημα λατρεμένο για μια ολόκληρη γενιά εναλλακτικών/indie ακροατών, που βρίσκει τώρα απήχηση και σε νέα αυτιά, εκμεταλλευόμενο την εκ νέου δημοτικότητα αυτού του ήχου. Τελευταίος δίσκος των οποίων υπήρξε το Pygmalion του 1995, που βούλιαξε απογοητευτικά στο #108 των βρετανικών charts της εποχής, καθώς άλλαζαν τότε ραγδαία τα ηχητικά στάνταρ (και οι ίδιοι οι Slowdive δεν βρίσκονταν στις καλύτερές τους μέρες).

Η ώρα για το νέο άλμπουμ που μας έταξαν φαίνεται πια πως ζυγώνει -θα είναι οπωσδήποτε μέσα στο 2017 δηλαδή. Και ως «ορεκτικό» μας έρχεται τώρα το "Star Roving", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Από χθες που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει γίνει δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό στα social media, με διαρκή posts και κοινοποιήσεις από τους fans του αγγλικού γκρουπ, σε διεθνές επίπεδο.

{youtube}ogCih4OavoY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured