Αναστασία Τουρούτογλου

Αίσιο τέλος δόθηκε στην αγωνία όχι μόνο των εργαζομένων στο διεθνές Metal Hammer, στο Classic Rock και στο Prog Rock, μα και σε εκείνη των χιλιάδων φίλων τους ανά τον πλανήτη, που σπεύδουν να αποκτήσουν κάθε μήνα τα 3 περιοδικά, ακόμα και σε μια εποχή όπου πλέον κυριαρχούν τα sites.

Η αναστάτωση που προκάλεσε στα τέλη του Δεκέμβρη 2016 η ανακοίνωση περί χρεωκοπίας της εταιρίας Team Rock, οδήγησε σε απόλυση 73 εργαζομένων, με τις αναφορές μάλιστα να κάνουν λόγο για στάση πληρωμών, για τον μήνα Δεκέμβριο. Κάτι που επιβεβαίωσε η αναστολή έκδοσης των περιοδικών, αλλά και η μη διεξαγωγή ετήσιων θεσμών σαν το Classic Rock Awards ή το Golden Gods Awards, που τάραξε όχι μόνο το κοινό, μα και τους καλλιτέχνες που είχαν πάντα ένα «σπίτι» στα συγκεκριμένα έντυπα. Γι' αυτό άλλωστε και ξεκίνησε μια crowdfunding καμπάνια από τον τραγουδιστή των Orange Goblin, Ben Ward, για να βοηθηθούν όσοι έμειναν άνεργοι Χριστουγεννιάτικα.

Τελικά η Future Publishing, η ίδια δηλαδή εταιρία που πίσω στο 2013 πούλησε τους 3 ιστορικούς τίτλους στην Team Rock για περίπου 12.000.000 ευρώ, εξαγόρασε πίσω τα περιοδικά για περίπου 920.000 ευρώ -τα νούμερα, όπως καταλαβαίνετε, μιλούν από μόνα τους...

Η ανακοίνωση πάντως της Zillah Byng-Thorne εκ μέρους της Future Publishing ήταν αρκετά τεχνοκρατική, επικεντρωμένη στη στρατηγική της εταιρείας περί δημιουργίας μιας κυρίαρχης παγκόσμια πλατφόρμας εξειδικευμένης ενημέρωσης. Δεν ανέφερε τίποτα δηλαδή για το αν θα ξαναπροσληφθούν οι απολυμένοι ή με το τι μισθοί θα δίνονται στο εξής.

{youtube}kHxiouKy8Ho{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured