Αναστασία Τουρούτογλου

Υπάρχουν εδώ και 40 περίπου χρόνια -από το 1975, όταν και τους ίδρυσε στο Solothurn της Ελβετίας ο μπασίστας και τραγουδιστης Chris Von Rohr- και είναι από τις περιφερειακές εκείνες μπάντες της hard & heavy οικογένειας που μπόρεσε να σπάσει τα σύνορα της κεντρικής Ευρώπης, γνωρίζοντας επιτυχία ακόμα και στην Αμερική, όπου μετρούν 5 άλμπουμ στο top-100. Εδώ στην Ελλάδα, βέβαια, θα τους ξέρουμε για πάντα με το Metal Rendez-Vous του 1980, έναν από τους πλέον δημοφιλείς δίσκους για μια παλιότερη hard rock γενιά, γνωστό και ως το άλμπουμ «με τα δύο συγκρουόμενα αμάξια».

Ο λόγος για τους Krokus, για τους οποίους μπορεί τα χρόνια να έχουν πια περάσει, μα παραμένουν ενεργοί, αλλά και δημοφιλείς, συνεχίζοντας να καταλαμβάνουν τα ελβετικά νούμερο 1 όποτε έχουν καινούριο άλμπουμ, διατηρώντας μάλιστα και επαφή με το κοινό που κέρδισαν κάποτε στην Αμερική -αλλά και στη χώρα μας, όπως έδειξε η αποδοχή του Dirty Dynamite (2013), σε δύσκολους καιρούς και για τη δισκογραφία, αλλά και για την τσέπη μας.

Στις 27 Ιανουαρίου 2017, λοιπόν, οι βετεράνοι Ελβετοί επιστρέφουν με τη νέα τους δουλειά Big Rocks (θα βγει στη Century Media), όπου και θα αποτίνουν φόρο τιμής στις μεγάλες ροκ μπάντες που αγάπησαν και οι ίδιοι ως ακροατές, διασκευάζοντας ιστορικές επιτυχίες σαν το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin, το "My Generation" των Who ή το "Born To Be Wild" των Steppenwolf.

Ως πρώτο single και δείγμα γραφής, οι Krokus δημοσιοποίησαν τη διασκευή τους στο "House Of The Rising Sun" των Animals, την οποία και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

{youtube}-c-L86ubiyI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured