Αναστασία Τουρούτογλου

Στην περίφημη (αποτυχημένη) audition που έκαναν οι Beatles για τη Decca τον Ιανουάριο του 1962, διασκεύασαν και το "Take Good Care Of My Baby", ένα ερωτικό τραγούδι ήττας με την υπογραφή ποιότητας της Carole King και του Gerry Goffin. Ήταν ανάμεσα στα χιτάκια της εποχής που τους ενθουσίαζαν, τραγούδι το οποίο είχε πει σε πρώτη εκτέλεση τον Ιούλιο του 1961 ο Bobby Vee, teen idol της εποχής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Robert T. Velline από το Fargo της Βόρειας Ντακότα ήταν τότε μόλις 18 ετών και αυτό ήταν το πρώτο του νούμερο 1 στα εθνικά charts των Η.Π.Α. Δεν θα σημείωνε βέβαια άλλη επιτυχία τέτοιας κλίμακας (αν και έφτασε κοντά μέσα στην ίδια χρονιά, όταν το "Run To Him" σταμάτησε στο #2), παρέμεινε όμως στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθ' όλη τη δεκαετία του 1960 με συνολικά 10 top-20 επιτυχίες και 38 top-100 singles, ως και τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν η ευρύτερη αλλαγή που σημειωνόταν τότε στον rock ήχο περιθωριοποίησε παλιότερα «είδωλα» σαν κι εκείνον.

Παρά ταύτα, ο Bobby Vee δεν εγκατέλειψε ποτέ το τραγούδι και παρέμεινε ενεργός συναυλιακά μέχρι και το 2011, όταν διαγνώστηκε με Αλτζχάιμερ. Με μεγάλες προσπάθειες, μάλιστα, και με την πολύτιμη βοήθεια φίλων και συγγενών, έβγαλε κι έναν τελευταίο δίσκο το 2014 (The Adobe Sessions), πριν αποσυρθεί σε μονάδα φροντίδας ασθενών με Αλτζχάιμερ στο Rogers της Μινεσότα. Εκεί αφησε προχθές και την τελευταία του πνοή, στα 73, λόγω επιπλοκών της αρρώστιας.

{youtube}awNqLO6auQA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured