Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι το σουηδικό μελωδικό παρακλάδι του death metal -αυτό που πολλοί ονομάζουν «σχολή του Γκέτεμποργκ»- το οφείλουμε σε 3 μπάντες: τους Dark Tranquillity, τους At The Gates και τους In Flames του Jesper Strömblad.

Από εκείνες βέβαια τις επιδραστικές, underground μέρες έχουν πια κυλήσει πολλά χρόνια. Πλέον οι In Flames μετρούν πωλήσεις 2.000.000+ αντιτύπων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν πολυάριθμους φίλους σε όσους ακούν alternative metal, μετρούν 3 νούμερο 1 στην πατρίδα Σουηδία (με το Come Clarity του 2006, το A Sense Of Purpose του 2008 και με το Siren Charms του 2014), ενώ αισθάνονται άνετα στο παραδοσιακά «δύσκολο» για ευρωπαϊκές σκληρές μπάντες top-30 της Αμερικής.

Ο νέος τους δίσκος Battles αναμένεται να βγει 11 Νοεμβρίου από την Eleven Seven σε διανομή Nuclear Blast (πάρτε μια γεύση παρακολουθώντας το βιντεοκλίπ του "The End" στον σύνδεσμο παρακάτω), οι οπαδοί τους όμως έχουν διπλή χαρά, γιατί ανακοινώθηκε και ένα box set περιορισμένων βινυλιακών αντιτύπων από τη Century Media, όπου θα βρίσκονται όλες οι δουλειές τους από το 1993 ως το 2011 (μεταξύ τους και το θρυλικό demo του 1993, όπως και το ΕΡ Black-Ash Inheritance).

Το box set θα λέγεται απλώς 1994-2001 και αναμένεται να βγει 9 Δεκεμβρίου. Όλες οι κυκλοφορίες θα είναι σε βινύλιο 180 γραμμαρίων, με νέο mastering επιμελημένο από τον «έμπειρο» David Donnelly. Στην έκδοση θα υπάρχει και ένα 36σελιδο booklet με όλους τους στίχους συν καινούρια liner notes του Chris Dick των Decibel. Συνολικά πρόκειται να διατεθούν 2.000 αντίτυπα έξω από τις αγορές των Η.Π.Α., του Καναδά, του Μέξικο και της Ιαπωνίας.

{youtube}Z3NQYZ-EBpY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured