Αναστασία Τουρούτογλου

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κυκλοφορήσουν (επισήμως) τα νέα για την επίσκεψη του Brian Eno στην Αθήνα και, μέσα σε λίγες ώρες, είχαν κλείσει όλες οι διαθέσιμες θέσεις στην κεντρική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η Στέγη πρόκειται να φιλοξενήσει τη νέα ακουστική εγκατάσταση του Eno The Ship, μια τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία συνδεδεμένη με το τελευταίο του ομότιτλο άλμπουμ (δες την κριτική του Ανδρέα Κύρκου με ένα κλικ εδώ). Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η δε διάρκειά της εκτείνεται ως την 23η Οκτωβρίου. Οι ώρες επίσκεψης θα είναι 12 το μεσημέρι με 9 το βράδυ.

«Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου», σημειώνει το δελτίο τύπου, ο Eno «εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια».

Στα πλαίσια λοιπόν της εγκατάστασης αυτής, ο Eno καταφτάνει αυτοπροσώπως στην Αθήνα και την Τρίτη στις 19.00 θα βρεθεί την κεντρική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για μια ομιλία, η οποία αναμένεται να αποτελέσει highlight του φετινού φθινοπώρου για πολλούς μουσικόφιλους. Το Avopolis θα βρεθεί εκεί και θα σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του, όπως και μια πρώτη εικόνα της εγκατάστασης.

Η είσοδος στην ομιλία ήταν δωρεάν, με τη διευκρίνιση όμως ότι θα τηρούταν σειρά προτεραιότητας. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, όλες οι θέσεις έκλεισαν λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση. Τηρείται ωστόσο και λίστα αναμονής για όσους ελπίζουν ότι μπορούν να μπουν εκμεταλλευόμενοι κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής (κάντε κλικ εδώ).

{youtube}pn1riJSHhkY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured