Αναστασία Τουρούτογλου

«Ο Θεός του Χουάρεζ» (El Divo de Juárez): έτσι αποκαλούσε το μεξικάνικο κοινό τον τραγουδοποιό Juan Gabriel, αναφερόμενο στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την πόλη Ciudad Juárez στην πολιτεία Τσιουάουα.

Ο κατά κόσμον Alberto Aguilera Valadez πέθανε ξαφνικά στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, μόλις στα 66 του χρόνια -καθώς φαίνεται από καρδιακή προσβολή.

Στην καριέρα του, που ξεκίνησε το 1971 με το άλμπουμ El Alma Joven... και την άμεση επιτυχία τραγουδιών σαν το "No Tengo Dinero", ο Gabriel έγραψε πάνω από 1.800 τραγούδια και πέτυχε να σπάσει τα σύνορα του Μέξικο, κάνοντας πραγματική αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θεωρείται ότι ανακάτεψε ξανά την τράπουλα της Latin αγοράς με το φανταχτερά επιδεικτικό στυλ με το οποίο τραγουδούσε. Στα 1996, μάλιστα ηχογράφησε και μια εκτέλεση του "Mi Pueblo" ντουέτο με τον Paul Anka.

O Gabriel άφησε πίσω του 4 παιδιά από άγνωστη μητέρα και πωλήσεις 100.000.000 αντιτύπων, με τα 30.000.000 να είναι σε διεθνές επίπεδο, ενώ το άλμπουμ του 1984 Recuerdos Vol. II παραμένει το πιο μοσχοπουλημένο στη δισκογραφική ιστορία του Μέξικο, με πάνω από 8.000.000 κόπιες.

Για να καταλάβετε τι γίνεται στο Μέξικο με τον θάνατό του, ακόμα και ο Πρόεδρος Enrique Peña Nieto βγήκε να εκφράσει τη λύπη του, αποκαλώντας τον Gabriel ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της χώρας.

{youtube}ri5BGTFO5O8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured