Αναστασία Τουρούτογλου

Παρότι ποτέ δεν θεωρήθηκαν πρωτοκλασάτη μπάντα, οι Verve μπορούν να υπερηφανεύονται ότι άφησαν κι εκείνοι ένα ανεξίτηλο στίγμα στη δεκαετία του 1990, χάρη στη σαρωτική παγκόσμια επιτυχία του "Bitter Sweet Symphony" (#2 στη Βρετανία, #12 στις Η.Π.Α.) -κι ας ήταν βασικό μέρος της γοητείας του ένα sample από την οργανική διασκευή του Andrew Loog Oldham στο "The Last Time" των Rolling Stones...

Πριν ωστόσο πάρουν κι εκείνοι το τρένο της brit pop, οι Verve ήταν μια μπάντα με shoegaze και ψυχεδελικές ανησυχίες. Κι αυτό έρχεται να μας θυμίσει το ντεμπούτο τους A Storm In Heaven (1993), το οποίο και επανακυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου σε deluxe edition, μαζί με το 2ο άλμπουμ τους A Northern Soul (1995).

Το box set των 4 CD αναμένεται να έχει διάφορα καλούδια για τους fans της μπάντας του Richard Ashcroft κι ένα από αυτά χρησιμοποιείται για το promo της κυκλοφορίας: το "South Pacific", που γράφτηκε για το A Storm In Heaven μα τελικά έμεινε στο συρτάρι, βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, ενώ αποκτά και το δικό του βιντεοκλίπ, όπως μπορείτε να δείτε αμέσως παρακάτω.

{youtube}lsJq11SMzr0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured