Αναστασία Τουρούτογλου

Αν για πολλούς στις αρχές των 1980s underground ήταν τα πρώτα σχήματα που έπιαναν τα νήματα του μετασχηματισμού του punk, για κάποιους άλλους ήταν οι καλλιτέχνες εκείνοι οι οποίοι κυκλοφορούσαν τα έργα τους μόνο σε κασέτες και δεν καταγράφονταν ούτε στα ραντάρ των indie charts της εποχής.

Μετά από δύο box sets αφιερωμένα σε αμερικανικές και γερμανικές κασετοεκδόσεις, η Vinyl On Demand στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στη Βρετανία μεταξύ 1975 και 1984. Και μαζεύει σπάνιο, περιζήτητο ανάμεσα στους συλλέκτες υλικό, με το οποίο επανδρώνει το box set British Cassette Culture 1975-1984, που εκδίδεται σε 8πλο βινύλιο, σε μόλις 333 αριθμημένα αντίτυπα.

Μεγάλο highlight της συλλογής είναι βέβαια το πρώτο Premonition (1982) των Legendary Pink Dots -ίσως το πιο γνωστό όνομα εδώ. Αλλά την πραγματική έξαψη την προξενούν τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία κινήθηκαν φιγούρες σαν τον Kevin Harrison, τον Ron Berry και τον Carl Matthews.

Πολλά βέβαια από όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνες τις κασέτες έγιναν αργότερα πιο οικεία, χάρη στην άνοδο της πειραματικής κουλτούρας. Αν ωστόσο θέλετε να πάρετε μια γεύση από το πώς ηχούσε το πραγματικό βρετανικό περιθώριο στο γύρισμα των 1970s προς τα 1980s, εδώ βρίσκεστε στην πλέον κατάλληλη αφετηρία.

{youtube}3hDnZpsXsrM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured