Αναστασία Τουρούτογλου

Στα 12 χρόνια στα οποία έμειναν μαζί, ο Robert Plant, ο Jimmy Page, ο John Paul Jones και ο John Bonham (χαρντ)ρόκαραν τον πλανήτη με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, ο οποίος ακόμα προξενεί ρίγη συγκίνησης και βρίσκει νέους φίλους, καθώς μία ακόμα γενιά ανακαλύπτει τους δίσκους και τις κομματάρες που μας άφησαν.

Τώρα, ένα νέο βιβλίο υπόσχεται να πει την πληρέστερη ιστορία των Led Zeppelin μέχρι σήμερα. Κυκλοφορεί στις 25 Αυγούστου από τη Backbeat Books με τίτλο Led Zeppelin Day By Day και φέρει την υπογραφή του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Marc Roberty, που πριν 4 χρόνια είχε πάρει κάμποσες καλές κριτικές με μια αντίστοιχη βιογραφία του Eric Clapton.

Το βιβλίο ακολουθεί χρονολογική ροή, ξεκινώντας από την πρώτη-πρώτη πρόβα της τετράδας, σε ένα υπόγειο στο Σόχο του Λονδίνου, κάτω από το δισκοπωλείο που υπήρχε τότε στην οδό Gerrard και καταλήγοντας στο αποτυχημένο live του Ιουνίου 1980 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου ο Bonham κατέρρευσε επί σκηνής μόλις στη μέση του 3ου κομματιού. Υπήρχε βέβαια και μια βορειοαμερικάνικη περιοδεία στα σκαριά τότε, όμως ο θάνατός του 2 μήνες αργότερα οδήγησε σε ακύρωση των πάντων και στη διάλυση των Led Zeppelin.

Ο Roberty υπόσχεται να ρίξει φως σε ορισμένα διαδεδομένα λάθη γύρω από την ιστορία της μπάντας και να προσθέσει άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες, όπως  για παράδειγμα για τις μέρες στη φάρμα κοντά στο Puddletown όπου φτιάχτηκαν κάποια από τα κομμάτια του Houses Of The Holy (1973).

{youtube}SiPl3rQZ6f0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured