Αναστασία Τουρούτογλου

Χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε τη σημασία του γεγονότος ότι τραυματίστηκαν 12 άτομα -τα 3 μάλιστα σοβαρά- από τη βομβιστική επίθεση στο Ansbach της Γερμανίας (Βαυαρία), οφείλουμε να τονίσουμε πόσο ανακουφιστικό είναι που δεν σκοτώθηκε κανένας αθώος παριστάμενος, αλλά και να σημειώσουμε μια μικρή ανακρίβεια που ορισμένα μέσα αναπαρήγαγαν χωρίς να τσεκάρουν προσεκτικά τις λεπτομέρειες του νέου αυτού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Νεκρός εν τέλει, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, είναι μόνο ο βομβιστής αυτοκτονίας: ένας 27χρονος Σύριος που είχε έρθει στη Γερμανία αιτούμενος άσυλο.

Και μπορεί πράγματι στόχος του βομβιστή να ήταν το Ansbach Open Air Festival -στο οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή περίπου 2.500 θεατές- ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει την πύλη και εν τέλει ανατινάχθηκε μπροστά από το Eugene's Wine Bar. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν είχαμε επίθεση στο φεστιβάλ, όπως γράφτηκε σε ορισμένα μέσα.

Τέλος, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν σχέσεις μεταξύ του βομβιστή και του ΙSIS ή άλλης εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης. Πιθανότερη αιτία θεωρείται ότι η αίτησή του για άσυλο στη Γερμανία είχε απορριφθεί και -παρότι του είχε επιτραπεί η προσωρινή παραμονή λόγω του πολέμου στην πατρίδα του- σύντομα θα εκδιωχνόταν στη Βουλγαρία.

{youtube}dMx1AOXx5P4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured