Αναστασία Τουρούτογλου

Τα indie pop χρονικά της Βρετανίας κατέγραψαν την εμφάνιση των The Brotherhood Of Lizards την άνοιξη του 1989, όταν ο γνωστός από τους Cleaners From Venus Martin Newell παρέδωσε μαζί με τον Peter Nice ένα έτοιμο άλμπουμ στη Deltic Records (στην πραγματικότητα, βέβαια, είχαν εμφανιστεί λίγο πιο πριν).

Το πώς από εκεί και ύστερα καταγράφηκαν ως η πρώτη Eco Rock μπάντα της μουσικής ιστορίας, είναι μια αστεία ιστορία, με πρωταγωνιστή το αφεντικό της Deltic, Andy McQueen. Όταν δηλαδή ο τελευταίος τηλεφώνησε στον Newell και τον ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένος να κάνει μερικές συναυλίες για την προώθηση του Lizardland, εκείνος του απάντησε «μόνο με ποδήλατο».

Αρχικά, ο McQueen έκλεισε το τηλέφωνο απογοητευμένος, μα στη συνέχεια σκέφτηκε «για μισό λεπτό». Έβαλε λοιπόν κάτω έναν χάρτη της Αγγλίας με όλους τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και είπε στον Newell «εντάξει λοιπόν, μόνο με ποδήλατο!». Έτσι, με ό,τι εξοπλισμό μπορούσαν να κουβαλήσουν στα ποδήλατά τους, ο Newell με τον Nice έκαναν μια περιοδεία 600 μιλίων σε όλη τη νότια Αγγλία, εμφανιζόμενοι live σε διάφορα ραδιοφωνικά σόου.Αν και ήταν προϊόν εκκεντρικών επιλογών και όχι κάποιας οικολογικής συνείδησης, ο βρετανικός τύπος της εποχής τρελάθηκε -και λίγο αργότερα τους χάρισε τον τίτλο «η πρώτη Eco Rock μπάντα της ιστορίας».

Δεύτερος δίσκος ωστόσο, δεν βγήκε ποτέ: μέσα στο 1990, ο Newell προσχώρησε στους New Model Army, όπου και βρίσκεται από τότε. Οι Brotherhood Of Lizards ξεχάστηκαν εντελώς στην πορεία, τώρα όμως έρχεται μια νέα έκδοση με την πλήρη εργογραφία τους να τους ξαναθυμίσει στο indie κοινό που έχει βαρεθεί τις αναβιώσεις και σκάβει βαθύτερα στο παρελθόν.

Στις 19 Αυγούστου, λοιπόν, η Captured Tracks θα κυκλοφορήσει ξανά το Lizardland σε βινύλιο, CD και ψηφιακά, επανδρωμένο με 9 bonus tracks από τη χειροποίητη -και πολύ σπάνια, πλέον- κασέτα Brotherhood Of Lizards που είχε κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το δίδυμο το 1988, πριν φτιαχτεί το Lizardland.

{youtube}8xuKM4wO5Yo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured