Αναστασία Τουρούτογλου

40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ομώνυμο ντεμπούτο των Ramones, με την ιστορική πια φωτογραφία της Roberta Bayley, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της διεθνούς ποπ κουλτούρας.

Για να εορταστεί η επέτειος, το Ramones επανακυκλοφορεί στις 29 Ιουλίου σε deluxe συσκευασία 19.760 αριθμημένων αντιτύπων. Η οποία και τι δεν θα περιλαμβάνει: ένα CD με το άλμπουμ σε μονοφωνικές και στέρεο μίξεις, ένα βινύλιο μόνο με τις μονοφωνικές μίξεις, ένα δεύτερο CD με single edits και διάφορα demos από τις ηχογραφήσεις κι ένα τρίτο CD όπου καταγράφονται δύο συναυλίες της μπάντας στο περίφημο club Roxy, από τον Αύγουστο του 1976.

Η έκδοση θα περιλαμβάνει σημείωμα του επιμελητή παραγωγού Craig Leon, εκτενή liner notes, μα και ένα ολοκαίνουριο δοκίμιο του δημοσιογράφου Mitchell Cohen για τους Ramones, όπως και περισσότερες φωτογραφίες της Roberta Bayley από τα ίδια sessions από τα οποία πήγασε εν τέλει και το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Λαμπρά όλα αυτά και μας ανοίγουν την όρεξη. Αλλά αφενός το κόστος προβλέπεται υπέρογκο, αφετέρου προκύπτει και το ερώτημα αν η punk αλητεία χωράει τελικά σε μια επετειακή deluxe έκδοση. Μάλλον ναι, είναι βέβαια η απάντηση, αφού 40 χρόνια μετά το punk είναι πια ένα τιμημένο μεν, μα ακίνδυνο κομμάτι της εποποιίας της ποπ κουλτούρας. Ας αναλάβουν άλλωστε οι νεότερες μπάντες να ξανακάνουν «επικίνδυνο» και αιχμηρό το rock 'n' roll, οι Ramones το καθήκον τους το έκαναν.

{youtube}M6UlXZxch-A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured