Αναστασία Τουρούτογλου

Σίριαλ έχει γίνει η ιστορία με το "Rockin' In The Free World" του Neil Young και τη χρήση του στις αμερικάνικες προεκλογικές καμπάνιες, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να έχει ήδη κάνει κάμποσες δημόσιες παρεμβάσεις.

Στην τελευταία από αυτές, διευκρινίζει πως είναι ΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του και ο Donald Trump αν το επιθυμεί, τονίζει ωστόσο (προφανώς προς αποφυγή χοντρών παρεξηγήσεων) ότι υποστηρίζει τον Bernie Sanders, ο οποίος ήδη χρησιμοποιεί το περίφημο κομμάτι του Καναδού τραγουδοποιού στις δικές του πολιτικές συγκεντρώσεις.

Το σίριαλ άρχισε όταν ο Young πληροφορήθηκε πως ο Trump έπαιζε το "Rockin' In The Free World" στις καμπάνιες του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Το management του έβγαλε τότε ανακοίνωση ότι η χρήση δεν επιτρεπόταν, οι αρμόδιοι συνεργάτες του Trump απάντησαν ότι είχαν εξασφαλίσει τη νόμιμη άδεια και ο Young μπήκε σφήνα στην αντιδικία με ένα post στο προσωπικό του Facebook, στο οποίο έλεγε ότι ουδέποτε τον είχαν ρωτήσει για κάτι τέτοιο -και ότι θα έλεγε όχι ούτως ή άλλως για μια τέτοια χρήση.

Ο Trump απέσυρε το τραγούδι, αλλά λίγο μετά άρχισε να ακούγεται στις καμπάνιες του Bernie Sanders για το χρίσμα των Δημοκρατικών, με αποτέλεσμα την οργή του απρόβλεπτου μεγιστάνα: αποκάλεσε τον Neil Young υποκριτή και πρόσθεσε ότι έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν του άρεσε το "Rockin' In The Free World".

Τώρα λοιπόν ο Young λέει ότι πιστεύει πως το επιτελείο του Trump είχε όντως πάρει τη νόμιμη άδεια, οπότε είναι ΟΚ με τη χρήση του κομματιού, αν ακόμα το επιθυμούν.

Θείε Neil, μακριά από μας η οποιαδήποτε στήριξη στον Donald Trump, αλλά κάπου τα θαλάσσωσες κι εσύ, ε;

{youtube}PdiCJUysIT0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured