Αναστασία Τουρούτογλου

Το Dal Verme στο Pigneto της Ρώμης είχε γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους κατ' εξοχήν DIY χώρους της ιταλικής πρωτεύουσας, αποτελώντας στέκι για ακροατές που ασχολούνταν με το παρακλάδι της occult ψυχεδέλειας, αλλά και για μουσικούς του χώρου σαν τους Mai Mai Mai, Lay Llamas και Mamuthones. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκαν και πολλές σχετικές συναυλίες που βρίσκονταν στα προσεχώς.

Οι υπεύθυνοι του Dal Verme χαρακτήρισαν το κλείσιμο «μία παράλογη πράξη, που έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη κωμωδία της ιταλικής αστυνομίας, η οποία ασχολείται με επιχειρήσεις-σκούπα σε χώρους όπου στεγάζονται πρόσφυγες» και απειλούν με μηνύσεις, έχοντας ήδη την έμπρακτη αρωγή πολλών παραγόντων της σκηνής.

Από την άλλη, η ιταλική αστυνομία χαρακτήρισε το Dal Verme «απειλή για τον νόμο και την τάξη» και δικαιολόγησε την απόφασή της να επέμβει στη βάση του ότι ο χώρος είχε γίνει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, μα και κέντρο συνάντησης οργανωμένων εγκληματιών καταπιανόμενων με την πορνεία και το εμπόριο όπλων.

{youtube}Qwbtj-d7ZNg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured