Αναστασία Τουρούτογλου

Μεγάλη διεθνή δημοπρασία με ξεχωριστά αντικείμενα που άνηκαν στον τζαζ θρύλο Duke Ellington ανακοίνωσε για την Τετάρτη 18 Μαΐου το National Jazz Museum της Νέας Υόρκης.

Τη δημοπρασία θα διεξάγει ο οίκος Guernsey's, ο οποίος έχει στην κατοχή του 250 περίπου προσωπικά αντικείμενα του Ellington, αγορασμένα από συγγενείς τους. Μεταξύ τους ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το περίφημο baby grand piano του σπουδαίου τζαζίστα, στο οποίο έγραψε καθισμένος τις περισσότερες συνθέσεις του. Θα πουληθούν επίσης πίνακες ζωγραφισμένοι από τον ίδιο του, αλλά και σακάκια ραμμένα ειδικά γι' αυτόν,με το όνομά του γραμμένο διακριτικά στις τσέπες.

Ο οίκος Guernsey's έχει διεξάγει μερικές από τις πιο συζητημένες δημοπρασίες των τελευταίων χρόνων και δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με κάτι σχετικό με τη μουσική, αφού στο παρελθόν έχει πουλήσει αντικείμενα σχετιζόμενα με τους Beatles, τον John Coltrane, τον Elvis Presley και τον Jerry Garcia των Grateful Dead. Το κύρος του επιτρέπει λοιπόν στη δημοπρασία για τον Ellington να είναι διεθνής: οι εκτός Αμερικής ενδιαφερόμενοι μπορούν λοιπόν να συμμετέχουν on-line, μέσω www.liveauctioneers.com και www.invaluable.com.

{youtube}qDQpZT3GhDg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured