Αναστασία Τουρούτογλου

Οι κληρονόμοι της Whitney Houston έδωσαν την έγκρισή τους για ένα ντοκιμαντέρ εστιασμένο στη ζωή και στην καριέρα της, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του Kevin MacDonald.

Το φιλμ θα παρακολουθεί την πορεία της διάσημης ερμηνεύτριας από το ξεκίνημά της στην εκκλησιαστική gospel χορωδία της ενορίας της, ως την αναγόρευσή της σε παγκόσμια ποπ σταρ, καταλήγοντας (αναπόφευκτα) στον πρόωρό θάνατό της από έναν τυχαίο πνιγμό οφειλόμενο σε καρδιακά προβλήματα σχετιζόμενα (και) με τη χρήση κοκαΐνης, τον Φεβρουάριο του 2012. Πέρα από συνεντεύξεις, λένε οι πρώτες πληροφορίες, θα υπάρχει και footage που ποτέ ως τώρα δεν έχει δημοσιευτεί, καθώς και demo ηχογραφήσεις, μα και σπάνιες εμφανίσεις, όλα παρμένα από το προσωπικό της αρχείο.

O βραβευμένος με Όσκαρ για το πραγματικά εντυπωσιακό One Day In September (1999) Kevin MacDonald δήλωσε πως «η ιστορία που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει λεχθεί, είναι το πόσο σπουδαία υπήρξε η Whitney Houston σαν καλλιτέχνης: είχε την καλύτερη φωνή των τελευταίων 50 χρόνων και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίον τραγουδιόταν ωστόσο η ποπ, γυρίζοντάς τη στις blues και gospel ρίζες».

Για να καλμάρει πάντως και όσους φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία ακόμα αγιογραφία, έσπευσε να διευκρινήσει πως το ντοκιμαντέρ του δεν θα αρνηθεί τις πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής της, όπως τον γάμο της με τον Bobby Brown και την πάλη της με τα ναρκωτικά.

Το θέμα είναι πως ντοκιμαντέρ για τη Whitney ετοιμάζει και ο Nick Broomfield. Χωρίς επίσημη έγκριση μεν, μα με την εξουσιοδότηση του BBC 2 και με το «credit» των πολυσυζητημένων -αν και αμφιλεγόμενων- ντοκιμαντέρ του για τον Kurt Cobain και την Courtney Love, καθώς και για τον 2Pac και τον Notorious B.I.G. 

{youtube}3WH1Ma50QUk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured