Αναστασία Τουρούτογλου

Οι ιστορίες γύρω από την σχέση του Kurt Cobain, αλλά και της Courtney Love, με τα ναρκωτικά παραμένουν τόσες δεκαετίες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των Nirvana μυθικές.

Παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο Cobain δεν είχε μιλήσει για τον εθισμό του στην ηρωίνη παρά ελάχιστα και τώρα, για πρώτη φορά, μαθαίνουμε το γιατί. Μέσα απο ένα πραγματικά οργισμένο γράμμα το οποίο είχε στείλει το 1992, μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του "Nevermind", στον πρόεδρο της δισκογραφικής του εταιρίας DGC.

Αιτία το άρθρο της Lynn Hirschberg στο περιοδικό Vanity Fair, στο οποίο η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι  τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του έκαναν χρήση ηρωίνης καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Courtney. Επίσης, το συγκεκριμένο άρθρο ζωγράφιζε την προσωπική ζωή του ζευγαριού με τα πιο μελανά χρώματα, κάνοντας λόγω για σκληρές καταστάσεις ναρκωτικών και ενδοοικογενειακής βίας.

Κάπως έτσι ο Cobain πήρε την απόφαση να γράψει απευθείας στο αφεντικό της DGC, απειλώντας τον πως αν δεν κάνει κάτι ώστε το περιοδικό να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για το συγκεκριμένο άρθρο, θα διαλύσει τους Nirvana, αδιαφορώντας για την επιτυχία τους και βάζοντας σε προτεραιότητα την οικογένεια του.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο frontman του συγκροτήματος τονίζει ότι η Love σταμάτησε να κάνει χρήση ηρωϊνης αμέσως μόλις ανακάλυψε ότι είναι έγκυος και πως εκείνη την περίοδο βρισκόταν μήνες πια σε αποτοξίνωση, ενώ εξηγεί πως ο πραγματικός λόγος που ο ίδιος δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για την εθισμό του στα ναρκωτικά είναι γιατί «δεν επιθυμούσε οι οπαδοί του συγκροτήματος να κάνουν το ίδιο».

Στην επιστολή που είναι γραμμένη με τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια και τον υπερενθουσιασμό ενός παιδιού ο Cobain κάνει ακόμα λόγο για το γεγονός ότι είχε μπει πια και ο ίδιος σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ότι ανυπομονούσε να αποκτήσει οικογένεια.

Τώρα αυτό το γράμμα βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά και θα δημοπρατηθεί στις 21 Μαϊου από την εταιρία δημοπρασιών Julien's Auctions με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ίσως αγγίξει και τις 30 χιλιάδες δολάρια.

{youtube}vabnZ9-ex7o{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured