Αναστασία Τουρούτογλου

Το είπαν και το έκαναν τελικά οι Viet Cong, για τις ρίζες των οποίων μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστερα στο αυριανό Indiestopia αφιέρωμα που ετοίμασε ο Άγγελος Κλειτσίκας στο καναδικό post-punk.

Ως αντίδραση απέναντι σε όσους (κυρίως στις Η.Π.Α.) θίχτηκαν από το όνομά τους, λόγω της διασύνδεσής του με τον Πόλεμο του Βιετνάμ, αποφάσισαν ότι στο εξής θα λέγονται ...Preoccupations.

Η μπάντα ζήτησε συγγνώμη απ' όσους ένιωσαν να προσβάλλονται από την αναφορά τους στους Βιέτ Κονγκ και τόνισε ότι «είμαστε καλλιτέχνες, όχι πολιτικοί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τον πόνο που δημιουργήθηκε σε κάποια άτομα».

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν σύντομα μια νέα περιοδεία σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη, στα πλαίσια της οποίας θα παίξουν και νέο υλικό.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι Viet Cong είχαν βγάλει έναν από τους πιο συζητημένους δίσκους της περσινής χρονιάς (δείτε τι είχε γράψει ο Άρης Καζακόπουλος, κάνοντας κλικ εδώ), ενώ είχαν περάσει και από την Ελλάδα, για μια πολυαναμενόμενη συναυλία, η οποία όμως άφησε απογοητευμένους όσους έσπευσαν να τους δουν (θυμηθείτε την ανταπόκριση του Τάσου Μαγιόπουλου, κάνοντας κλικ εδώ).

{youtube}hdMz7BUtOvk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured