Αναστασία Τουρούτογλου

Οι φίλοι του "Αφεντικού", ξέρουν ότι ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης είναι βαθιά πολιτικό ον και ότι δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται τις αρχές του, ακόμα κι όταν οι πωλήσεις των δίσκων άγγιξαν τα εκατομμύρια αντίτυπα της πλανητικής κλίμακας.

Δεν εκπλήσσει λοιπόν η απόφαση να ακυρώσει τη χθεσινοβραδινή του συναυλία με τους E-Street Band στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, για ένα ζήτημα αρχών. Ο Bruce Springsteen αποφάσισε, με λίγα λόγια, ότι αυτός ήταν ο πιο ηχηρός τρόπος που είχε στη διάθεσή του για να στηρίξει έμπρακτα όσους αγωνίζονται για την κατάργηση του λεγόμενου "Νόμου της Τουαλέτας", ο οποίος έχει επικριθεί για την ομοφοβία του, καθώς επιχειρεί να καθορίσει σε ποιο μπάνιο θα πρέπει να πηγαίνουν οι transsexual.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε το Αφεντικό για την πληροφόρηση των fans του, λέει συγκεκριμένα τα εξής:

«[Ο νόμος εκπροσωπεί] ανθρώπους που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την πρόοδο που έκανε η χώρα μας στην αναγνώριση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων της. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μια ροκ συναυλία. Είναι το πιο δυνατό μέσο που έχω για να σηκώσω τη φωνή μου ενάντια σε όσους συνεχίζουν να μας πηγαίνουν πίσω, αντί για μπροστά»

{youtube}85cNRQo1m3A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured