Αναστασία Τουρούτογλου

Μία νέα μελέτη η οποία συντονίστηκε από έναν ανεξάρτητο ερευνητή και υποστηρίχθηκε οικονομικά από τα Apple Music και Sonos, αποδεικνύει ότι το να ακούμε μουσική σε δυνατή ένταση μέσα στο σπίτι μπορεί να μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους, ενώ την ίδια στιγμή μας φέρνει πιο κοντά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας.

Πιο σημαντικό όμως απ' όλα αυτά είναι το γεγονός ότι αυξάνει κατακόρυφα τη διάθεσή μας για σεξ.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις δραστηριότητες όπως και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των μελών σε 30 διαφορετικά νοικοκυριά σε 8 χώρες του κόσμου, σε διάρκεια 2 εβδομάδων. Την πρώτη εβδομάδα τα μέλη της κάθε οικογένειας δεν άκουγαν καθόλου μουσική, ενώ τη δεύτερη άκουγαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι οικογένειες που ακούν μουσική μαζί βιώσαν πολύ λιγότερα συναισθήματα επιθετικότητας ή ενόχλησης ανάμεσα στα μέλη τους και ήθελαν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί, σε αντίθεση με τις οικογένειες που δεν ανοίγουν καν το ραδιόφωνο στο σπίτι τους.

Επιπλέον, τα ζευγάρια εκείνα που ακούνε μουσική παρέα κάνουν δύο φορές περισσότερο σεξ σε εβδομαδιαία βάση. Η μελέτη επίσης αποδεικνύει ότι η μουσική δεν οδηγεί μόνο σε περισσότερο σεξ, αλλά και σε καλύτερο, αφού αυξάνει την ερωτική έλξη και ισχυροποιεί τον δεσμό της αγάπης και της εμπιστοσύνης μέσα σε μία σχέση.

{youtube}glhdcJ7K3XM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured