Αναστασία Τουρούτογλου

Μπορεί το σπίτι με το οποίο να έχει συνδεθεί περισσότερο ο θάνατος του Jimi Hendrix στις 18 Σεπτεμβίου του 1970 να είναι το διαμέρισμα της Monika Dannemann, της γυναίκας που έμελλε να γίνει ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, όμως ένα άλλο οίκημα είναι αυτό που τελικά θα κλέψει τη δόξα, γενόμενο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου μουσικού.

Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο ο Hendrix πέρασε έναν χρόνο από την ζωή του μεταξύ 1968 και 1969, στον αριθμό 23 της Brook Street.

Το μουσείο είναι πανέτοιμο και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό σήμερα, με το κόστος εισόδου να ανέρχεται στις 7.5 λίρες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει μέρος της προσωπικής συλλογής από βινύλια του Hendrix, ανάμεσα τους κα ένα αντίτυπο του δίσκου του Bob Dylan "Highway 61 Revisited", το οποίο έχει πάνω λεκέ από το αίμα του διάσημου κιθαρίστα.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα άνηκε στην πρώην κοπέλα του Ηendrix Kathy Etchingham, το εγκατέλειψε όμως όταν χώρισαν για να μετακομίσει στο Notting Hill.

{youtube}_PVjcIO4MT4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured