Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ευρώπης, πιθανόν και ολόκληρου του κόσμου, αλλά τώρα μάλλον θα χρειαστεί να το ξεχάσουμε στην τοποθεσία που το είχαμε συνηθίσει.

Το Glastonbury γίνεται κάθε χρόνο στην περίφημη (και ενίοτε πολύ λασπωμένη) Worthy Farm στο Somerset της Αγγλίας, εκεί που απ' ότι φαίνεται υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Για την ακρίβεια ένας αγωγός γκαζιού, o οποίος έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες για πιθανό ατύχημα στο μέλλον. 

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Michael Eavis, μιλώντας πρόσφατα για το πρόβλημα που έχει προκύψει εξήγησε ότι εδώ και χρόνια λαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου αγωγού, ο οποίος συνδέει την βόρεια Αγγλία με το Torquay.

Aυτό που έχει ζητηθεί από τους υπεύθυνους είναι να φροντίσουν ώστε το κοινό που επισκέπτεται το φεστιβάλ να μην ανεβαίνει στον αγωγό και κυρίως να μην χορεύει πάνω του! Κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Eavis είναι αδύνατον να γίνει. Οπότε η μετακόμιση μοιάζει πλέον η μόνη ασφαλής λύση. Βέβαια όχι κάπου μακριά. Απλώς σε ένα χωράφι περίπου 20 μίλια παρακάτω.

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι τονίζουν πως, αν τελικά χρειαστεί, θα το κάνουν με βαριά καρδιά γιατί τόσο για τους ίδιους όσο και για τον κόσμο Glastonbury σημαίνει Worthy Farm.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured