Αναστασία Τουρούτογλου

 

Ενθυμούμενη το «σκληρό» της παρελθόν, όταν ήταν ταξίαρχος στο ισραηλινό πεζικό, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού της χώρας Miri Regev εξαπέλυσε μύδρους κατά του διεθνούς φήμης Αργεντινού πιανίστα & μαέστρου Daniel Barenboim –διευθυντή, στις μέρες μας, της Σκάλας του Μιλάνου και της Κρατικής Όπερας του Βερολίνου.

Η Regev διαμαρτύρεται έντονα για τη συναυλία που θα δώσει ο Barenboim στην Τεχεράνη με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, για τη ματαίωση της οποίας σκοπεύει μάλιστα να ζητήσει τη μεσολάβηση και της γερμανικής κυβέρνησης: «η συναυλία πλήττει τις προσπάθειες του Ισραήλ για την αποτροπή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και ενισχύει τις απόπειρες απονομιμοποίησης εναντίον μας», έγραψε. 

Με τη διαφορά, βέβαια, ότι η συναυλία για την οποία διαμαρτύρεται δεν είναι καν ανακοινωμένη επίσημα –δεν υπάρχει εμφάνιση στην Τεχεράνη στην επίσημη σελίδα του Barenboim, τουλάχιστον ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ψιλά γράμματα ασφαλώς αυτά για τη Miri Regev, που διόλου τυχαία έχει βαφτιστεί στον Δυτικό τύπο ως «η Sarah Palin του Ισραήλ» και θεωρείται έμπιστο πρόσωπο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πρωθυπουργού που έχει καταφέρει να αποξενώσει ακόμα και φίλους του Ισραήλ με τις ακροδεξιές του εξάρσεις και τις ενέργειές του στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Από την άλλη, το Ισραήλ σίγουρα έχει τις πληροφορίες του. Άλλωστε παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του Barenboim, ο οποίος έχει συχνά χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητά του και τον σεβασμό που απολαμβάνει στον κλασικό κόσμο της εποχής μας για να επικρίνει το Ισραήλ για την πολιτική του έναντι των Παλαιστινίων, ειδικά για τα όσα γίνονται στη Δυτική Όχθη. 

{youtube}pb1tlh9xn38{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured