Αναστασία Τουρούτογλου

 

Για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προγραμματισμένη η πρώτη βρετανική συναυλία των Φινλανδών Satanic Warmaster, μιας μπάντας διαβόητης για τους δεσμούς που διατηρεί με τα ευρωπαϊκά νεοναζιστικά δίκτυα, κυρίως εκείνα που δραστηριοποιούνται μέσω του σκανδιναβικού black metal. 

Παρότι η συναυλία λέγεται πως είχε γίνει ήδη sold-out, το Audio (το venue που θα τη φιλοξενούσε) ανακοίνωσε ότι αρνείται να τους δεχτεί, λόγω των απόψεων της μπάντας. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ως αποτέλεσμα αρκετών εβδομάδων αναβρασμού στη Γλασκώβη, όπου ολοένα και περισσότερος κόσμος άρχισε να αντιδρά, μόλις μαθεύτηκε γενικότερα το ποιον των Satanic Warmaster. 

Οι Φινλανδοί εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 2001 με το άλμπουμ Strength And Honour και έχουν αναντίρρητα εξελιχθεί σε φαινόμενο, πουλώντας δεκάδες χιλιάδες δίσκους σε παγκόσμια κλίμακα, χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη από μεγάλους διανομείς. Καθώς η απήχησή τους μεγάλωνε, επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δηλώνοντας κατά καιρούς πως δεν είναι ρατσιστές και πως δεν έχουν κάποια σχέση με τον Ναζισμό. 

Αν όμως τίτλοι τραγουδιών σαν το "My Dreams Of 8" (με το 8 να αποτελεί κωδική αναφορά στον Χίτλερ) ή στίχοι τύπου «torching the Jewish creation» θα μπορούσαν πράγματι να ερμηνευτούν και με άλλους τρόπους, ένα split ΕΡ με τους Aryan Blood (The Chant of the Barbarian Wolves, 2007) ή ή συμμετοχή τους στη συλλογή Satanic Skinhead: Declaration Of Anti-Semitic Terror (2006) –δίπλα σε ανοιχτά νεοναζιστικά συγκροτήματα σαν τους Desubhumanizer και τους Sturmführer– δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για παρεξηγήσεις.

{youtube}REGhKoQXKX4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured