Αναστασία Τουρούτογλου

 

Μουσικοί, μα και άλλες προσωπικότητες της ρώσικης μουσικής βιομηχανίας, έγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία του ζητούν να βάλει φρένο στα σχέδια που έχει να μετατρέψει το εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο σε κυβερνητική πλατφόρμα, η οποία θα μεταδίδει αποκλειστικά εθνικά, πατριωτικά τραγούδια. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η εταιρία Russkaya Media Group που έχει στην κατοχή της έναν μεγάλο αριθμό των ρωσικών ραδιοφωνικών σταθμών πρόκειται σύντομα να εξαγορασθεί από την κρατική εταιρία Goskontsert, η οποία έχει λεπτομερές πλάνο για να δώσει στις μουσικές μεταδόσεις της έναν «πιο πατριωτικό χαρακτήρα». Ακόμη οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν ευθέως την πρόθεση τους να προμοτάρουν από 'δω και στο εξής μόνο τους «τοποθετημένους ορθά ιδεολογικά καλλιτέχνες». 

Ο παραγωγός της Russkaya Media Group, Vladimir Kiselyov, πρόσφατα δήλωσε ότι θέλουν να καθαρίσουν το ρωσικό ραδιόφωνο από τη Δυτική κατεύθυνση που έχει πάρει και να επιβάλλουν να παίζονται αποκλειστικά Ρώσοι καλλιτέχνες. 

Παρόλα αυτά καλλιτέχνες όπως ο Grigory Leps αλλά και η σοπράνο Anna Netrebko εξέφρασαν ήδη τις έντονες αντιρρήσεις τους, ξεσηκώνοντας κι άλλους Ρώσους μουσικούς στο να υπογράψουν την επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία υποστηρίζουν πως το ρωσικό ραδιόφωνο είναι ήδη «αρκετά πατριωτικό»...

{youtube}wh-1SDOjOZE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured