Δεν υπάρχει πιο χρήσιμο software εργαλείο στους μουσικόφιλους από το Shazam. Ιδιαίτερα όσοι εξ ημών μεγάλωσαν με διαρκείς απορίες "για το κομμάτι που παίζει τώρα ο dj" βρήκαν την έλευσή του σωτήρια, παρά την αφαίρεση του μυστηρίου από τους πάσης φύσεως ψαγμένους και "ψαγμένους" djs.

Από την αρχή της χρονιάς, η Shazam είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για εξάπλωση πέραν της τεχνολογίας μουσικής αναγνώρισης, σε αυτά του οπτικού χώρου. Έτσι, παρουσίασε και επίσημα το “Visual Shazam”, μια interactive εμπειρία (όσο τετριμμένη κι αν μοιάζει η έκφραση) μέσω σκαναρίσματος προϊόντων, QR codes, ακόμα και διαφημίσεων σε περιοδικά και εφημερίδες. Αν και από την αρχή ανακοίνωσε συνεργασίες με πελάτες όπως οι Levi’s, Guerlain, Hearst, Condé Nast, Time, Harper Collins και Disney, το πιο εντυπωσιακό για τα δικά μας δεδομένα, είναι η ενέργεια μιας ελληνικής διαφημιστικής, της Mindshare Bold, να εκμεταλλευτεί αυτή την τεχνολογία.

Αρκεί να σκανάρετε (αν έχετε smartphone) με τη νέα εφαρμογή του Shazam τη νέα καταχώρηση του νέου XC90, του μεγάλου SUV της Volvo -και λέμε τη νέα γιατί θα χρειαστείτε μάλλον update, αν δεν έχετε το σχετικό εικονίδιο σκαναρίσματος στην εφαρμογή σας- και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε τη διασκευή του διάσημου σουηδού καλλιτέχνη, DJ και παραγωγού Avicii, στο jazz standard που γνωρίσαμε από την ερμηνεία της Nina Simone, “Feeling Good”. Για τις ανάγκες της διασκευής αυτής στρατολόγησε την Audra Mae (από το “Addicted To You”), η οποία στο τέλος τα δίνει όλα, όσο ο Avicii κρατά μια μάλλον αφαιρετική και πιο συγκρατημένη προσέγγιση σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει, απευθυνόμενος προφανέστατα σε μεγαλύτερα (ηλικιακά) κοινά σε σχέση με αυτά που έχει συνδεθεί, αν και θυμόμαστε ότι το super hit του "Levels" σάμπλαρε το "Something's Got a Hold on Me" της Etta James από το 1962. Ο ίδιος παίζει με το παλιό και το νέο: λατρεύει αυτές τις φωνές, αλλά το target group του είναι η mainstream dance σκηνή του σήμερα.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στη χώρα μας η συγκεκριμένη τεχνολογία για την προσέγγιση του κοινού και τη διανομή multimedia υλικού και οπωσδήποτε αξίζουν συγχαρητήρια στους Νάσο Ευσταθιάδη, Ελίνα Αλεξάνδρου, Μάκη Κολέτσα, Δέσποινα Κορρέ, Χρήστο Παλαμήδη από τη Mindshare Bold που εργάστηκαν για το πρωτότυπο αυτό λανσάρισμα του XC90, ενός SUV που φέρει στον βασικό του εξοπλισμό όχι μόνο ό,τι πιο προηγμένο έχουν παρουσιάσει οι παραδοσιακά κορυφαίοι στον τομέα της ασφάλειας Σουηδοί, αλλά και δύο εντελώς νέες, καινοτόμες τεχνολογίες: σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα, με αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα. Αυτό κι αν δεν είναι χρήσιμο (έως σωτήριο)...

Κάντε click εδώ για να δείτε την καταχώρηση.

Οδηγίες για το σκανάρισμα:

{youtube}WB8BXfCrGck{/youtube}

Ακούστε το "Feeling Good" του Avicii:

{youtube}S565hk5T7SA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured