Αναστασία Τουρούτογλου

 

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες –αυτοί που έγιναν διάσημοι ανά τον πλανήτη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για κάθε στριγγλιά τρόμου που ακούτε στις παραλίες, κάθε που κάποιος θεωρήσει πως είδε ένα πτερύγιο στα βαθιά– μπορεί να είχαν γούστο στην ανθρώπινη μουσική. Αλλά ένα νέο ντοκιμαντέρ, ισχυρίζεται πως έχουν. Και ότι, πιο συγκεκριμένα, τη βρίσκουν με AC/DC και γενικά με hard rock!

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, από το επιτελείο που έφτιαχνε το ντοκιμαντέρ The Bride Of Jaws για τη Shark Week σειρά του Discovery Channel. Ξέροντας πως οι καρχαρίες έχουν τη δυνατότητα ακοής μέσω δεκτών στο σώμα τους που λειτουργούν ως ακουστικοί αισθητήρες, κατέβασαν στο νερό ένα ηχείο με σκοπό να προσελκύσουν ένα συγκεκριμένο θηλυκό, εκπέμποντας διάφορους ήχους. Ποιος είχε τώρα τη φαεινή ιδέα να συμπεριλάβει σε αυτούς και κομμάτια των AC/DC, δεν ξέρουμε (μάλλον είχαν υπόψιν μια παλιότερη ανάλογη αναφορά από την Αυστραλία, το 2011), πάντως είχαν άμεσο αποτέλεσμα: η μεν θηλυκή τους αγνόησε επιδεικτικά, ανταποκρίθηκαν όμως άλλα άτομα του είδους.

Η θεωρία θέλει λοιπόν τους καρχαρίες να έλκονται από τις χαμηλές συχνότητες που χρησιμοποιούν τα hard rock τραγούδια, καθώς ίσως τους δίνουν την εντύπωση ψαριών που πασχίζουν να ξεφύγουν από κάτι, αποτελώντας έτσι εύκολους στόχους για φάγωμα.

Μένει βέβαια δρόμος να διαπιστωθεί ότι έτσι έχουν όντως τα πράγματα. Μέχρι τότε, πάντως, αν ξεμακραίνετε με κανά πλοιάριο στα βαθιά μήπως να το σκεφτείτε διπλά πριν αρχίσετε να παίζετε τα αγαπημένα σας hard rock κομμάτια. Καλοκαίρι είναι άλλωστε, βάλτε καμιά Florence, τον νέο δίσκο των Tame Impala ή έστω μια J-Lo...

{youtube}v2AC41dglnM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured