Αναστασία Τουρούτογλου

 

Η φετινή Πρωτομαγιά μας επιφύλαξε την απώλεια του Ben E. King, ενός καλλιτέχνη που συνδυάστηκε με ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικώς τραγούδια –το περίφημο "Stand By Me".

Όπως ανακοίνωσε πριν κάτι ώρες ο εκπρόσωπός του Phil Brown στο BBC, ο 76χρονος ερμηνευτής πέθανε αργά τη νύχτα της Πέμπτης, από καρδιακά αίτια –ταλαιπωρούνταν άλλωστε τα τελευταία χρόνια από στεφανιαία προβλήματα.

Ο Ben E. King ήταν από τη Βόρεια Καρολίνα και ξεκίνησε την καριέρα του από το σπουδαίο doo-wop σχήμα των Drifters, τους οποίους και άφησε το 1961, για να αρχίσει μια σόλο καριέρα στο R&B στερέωμα (και μετέπειτα στη soul). Καριέρα που ευτύχησε να εκκινήσει με ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στη δισκογραφία (Spanish Harlem, #57 στις Η.Π.Α. και #30 στη Βρετανία) και να απογειωθεί μέσα στην ίδια χρονιά χάρη στην κλασική του ερμηνεία στο "Stand By Me", τραγούδι που έγραψε ο ίδιος παρέα με το επιτυχημένο δίδυμο Jerry Leiber & Mike Stoller.

Το "Stand By Me" βρέθηκε τότε στο #4 της Αμερικής και στο #27 της Βρετανίας, στις επόμενες όμως δεκαετίες θα ξανάμπαινε πολύ συχνά στα charts, είτε μέσω διασκευών (με πιο διάσημη εκείνη του John Lennon το 1975), είτε επανακυκλοφοριών (φτάνοντας ξανά το #9 της Αμερικής στα 1986 και κατακτώντας το βρετανικό #1 το 1987). Παρείχε δε το «καύσιμο» μιας μακράς καριέρας στον Ben E. King, η οποία έφτασε μέχρι και την αυγή των '10s.

Το έχουμε ακούσει μυριάδες, κυριολεκτικά, φορές. Όμως δεν θα πάψει ποτέ να μας συγκινεί...

{youtube}hwZNL7QVJjE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured