Στυλιανός Τζιρίτας

Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας με τίτλο Blood Pressures (Μάρτιος/2011) ανάγκασε λόγω συνθηκών τον κιθαρίστα, ντράμμερ και παραγωγό του διδύμου, Jamie Hince να στραφεί σε άλλες μεθόδους (ένεκα περιστάσεων) και καινούργιες επιρροές.
Περί του πρώτου όπως ομολόγησε ο ίδιος είχε απόλυτα σχέση με το γεγονός ότι το έτερο ήμισυ των Kills, η Alison Mosshart ήταν για μεγάλο διάστημα σε περιοδεία με τους Dead Weather. Αυτό ήταν πρωτόφαντο για τον κιθαρίστα, το να κάθεται μόνος του να γράφει δηλαδή τραγούδια και να ανταλλάσει αρχεία μέσω email με τη συνεργάτιδα του που έκανε το ίδιο κατά την παραμονή της στο εκάστοτε ξενοδοχείο που έμενε. Όπως είπε ο Hince, λατρεύει εξίσου το να βρίσκεται σε tour όσο και να βρίσκει το διάστημα να κάτσει ήσυχος στο προσωπικό του studio και να ενσκήψει πάνω από τυχόν ιδέες.
Αυτό όμως δεν ήταν η μόνη διαφορετική συνισταμένη στην εγγραφή των συνθέσεων αυτού του δίσκου. Ο Hince πριν 4 χρόνια, και για τις ανάγκες ενός τελείως διαφορετικού project, αγόρασε μια ακουστική Gibson L-00 του 1935 και επειδή του άρεσε ο ήχος της έγραψε (για πρώτη φορά στη ζωή του όπως παραδέχθηκε) όλες τις καινούργιες συνθέσεις που του αναλογούν στο Blood Pressures σε αυτήν ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρικής οδού.
Ως τελευταία διαφορετικότητα ο Hince ανέφερε την επιρροή των Roxy Music. «Θα φανταζόταν κάποιος ότι είναι κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που είναι οι Kills…» είπε για να καταλήξει «…αλλά η αλήθεια είναι ότι λατρεύω όλες αυτές τις επιστρώσεις ήχου».

{youtube width="480" height="300"}hniPVDz12bc{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured