Τα πρώτα σημάδια αν όχι θεμέλια τέθηκαν το 2009 όταν οι Louris και Olson μπήκαν στοstudio και έγραψαν μαζί 14 χρόνια μετά την αποχώρηση του Mark Olson από την υποτιμημένη (εμπορικά) αυτή μπάντα του αμερικάνικου rock n roll. To Ready for the Flood κυκλοφόρησε βέβαια κάτω από το όνομα του διδύμου αλλά να που ήρθε η ώρα και ως πενταμελής πια ομάδα (και κυρίως ως Jayhawks) επιστέφουν στο studio για να ηχογραφήσουν και πάλι μαζί. Θα είναι ο πρώτος δίσκος που φέρει το όνομα Jayhawks μετά τη διάλυση της μπάντας το 2005.
Όπως εξηγεί ο Gary Louris «ομολογώ ότι δεν είναι ακριβώς εύκολο να γράφουμε και πάλι όλοι μαζί, πάντα υπάρχουν θέματα προς ένταση ανάμεσα σε ανθρώπου που είναι τόσα χρόνια μαζί, αλλά υπάρχει καλή μουσική και διάθεση οπότε όλα βαίνουν σωστά. Το βασικό είναι η ισορροπία των δυνάμεων. Εγώ είμαι απόλυτα συμμετρικός στην έκφραση μου και ο Mark εντελώς ασύμμετρος. Είναι και αυτό μα ισορροπία. Το υλικό που βγαίνει μας αρέσει πραγματικά και θέλουμε να πλησιάσουμε όχι μόνο τους παλιούς fans αλλά και νεώτερους. Παλαιότερα δε διαβάζαμε τα συμβόλαια που είχαμε, δε δίναμε τη σημασία που έπρεπε στο promo, αλλά τότε φαινόταν απόλυτα φυσικό. Δεν υπήρχαν καν κινητά τηλέφωνα και ιστοσελίδες όταν γράφαμε τραγούδια με τον Mark…».
Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει πιθανώς το καλοκαίρι ενώ από σήμερα (18/1) η πάντα ξεκινά μια μικρή τουρνέ σε 5 πόλεις όπου σε κάθε μία θα δίνει 2 συναυλίες που ΄θα μοιράζονται εξ ολοκλήρου ανά ημέρα ανάμεσα στους δίσκους Tomorrow the Green Grass. και Hollywood Town Hall, που είναι οι δύο πρώτοι της μπάντας όπου και συμμετέχει ο Olson…


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured