Τον προηγούμενο Ιανουάριο (2010) οι Ραδιοκέφαλοι έδωσαν μία συναυλία για 1400 άτομα στο Henry Fonda Theater στο Hollywood στα πλαίσια της βοήθειας τους προς το ίδρυμα Oxfam, την ένωση ουσιαστικά 14 διαφορετικών εθελοντικών οργανισμών με παραρτήματα σε παραπάνω 100 χώρες και που σκοπός αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και της αδικίας. Η συγκεκριμένη συναυλία είχε ως επίκεντρο την Αϊτή, την πολύπαθη χώρα της Καραϊβικής.
Οι Radiohead δεν είχαν απαγορέψει τα μέσα καταγραφής κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ως αποτέλεσμα αυτού όταν 3 διαφορετικά άτομα που δε σχετίζονταν μεταξύ τους, από Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη και Ιταλία (!) που βρίσκονταν στο ακροατήριο και έκαναν λεπτομερή δουλειά πάνω στην επεξεργασία ήχου και εικόνας παρουσίασαν τη δουλειά στη μπάντα, οι Άγγλοι έδωσαν την άδεια για κυκλοφορία του υλικού. Το υλικό μπορεί να έρθει και στη δική σας κατοχή αν πάτε στο blog της (Dr) Inez Rogatsky (είναι η εκ Νέας Υόρκης φαν) και απλά κατεβάσετε (πλήρως νόμιμα) το αρχείο. Η διεύθυνση είναι http://inez4bears.blogspot.com/2010/12/radiohead-for-haiti-multi-cam-dvd.html

Πάντως οι Radiohead προτρέπουν τους οπαδούς μέσω της ιστοσελίδας τους να επισκεφθούν τη σελίδα του οργανισμού Oxfam και να κάνουν έστω και μικρή δωρεά στους ευγενείς σκοπούς του.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured