WIRE [London, UK]+ VICTORY COLLAPSE

Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από την ίδρυσή τους! Ένα από τα πιο προχωρημένα συγκροτήματα της Γηραιάς Αλβιώνος, οι Wire αποτελούν έναν ζωντανό μύθο κι έχουν επιτύχει να σημαδέψουν ανεξίτηλα την εξελικτική πορεία της Avant Pop & του Experimental Rock μέσα από τις καθαρτήριες φλόγες του Punk με δίσκους ορόσημα: Pink Flag-Chairs Missing-154-The Ideal Copy-A Bell Is A Cup.Until It Is Struck. Απροσδόκητοι και με χαοτικές ζωντανές εμφανίσεις, είναι το γκρουπ που κατάφερε να σπάσει όλα τα κλισέ της συναυλιακής performance πηγαίνοντας τα επί σκηνής δρώμενα όλο και πιο μακριά. Δεν είναι τυχαίο πως ονόματα όπως R.E.M., Big Black, Elastica επέλεξαν να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στο μεγαλείο των Wire διασκευάζοντας τραγούδια τους. Με επικεφαλής τον άφθαστο Colin Newman και πραγματοποιώντας πλέον μόνο αυστηρά επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις ανά τον πλανήτη, έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα με ολοκαίνουριο εξαιρετικό άλμπουμ (Red Barked Tree) για μία και μοναδική νύχτα που πραγματικά αναμένεται να προσπεράσει κατά πολύ τα συνήθη συναυλιακά καθιερωμένα...

Πριν από τους Wire, επί σκηνής οι Victory Collapse: μια μπάντα που δραστηριοποιείται με βάση την Αθήνα από το 2004 με πολλά και αρκετά μεγάλα διαλείμματα στην πορεία της καθώς και ορισμένες αλλαγές στη σύνθεση. Ο ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ενίοτε στριφνός και επαναλαμβανόμενος με αναφορές στα κιθαριστικά underground 80s στο γερμανικό kraut rock αλλά και στον garage psychedelic ήχο της δεκαετίας του 60’. Έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα e.p. το Rumors αλλά έχουν κάνει αρκετές συναυλίες  ανά την Ελλάδα σε bars,εκθέσεις ,καταλήψεις, φεστιβάλ,  πολλές από τις οποίες ήταν και με συγκροτήματα που επηρέασαν τον ήχο τους όπως οι Liars, The Fall, Savage Republic, Momus και άλλα. Το 2008 επιλέχθηκαν από το Αγγλικό περιοδικό Artrocker μέσα από ένα διαγωνισμό του εγχώριου περιοδικού Velvet για μια συναυλία στο Λονδίνο που όμως για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Τον Οκτώβρη του  2010 και μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας  επιστρέφουν, με πρώτη τους συναυλιακή εμφάνιση στις 13 Μαρτίου του 2011 στο Gagarin 205! Εντός τρέχοντος έτους θα κυκλοφορήσει και ο πρώτος τους δίσκος.


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 [DOORS OPEN @ 21:00]@ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 29 ΕΥΡΩ- ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ]: 34 ΕΥΡΩΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ WIRE: www.pinkflag.com - www.myspace.com/wirehq  

VICTORY COLLAPSE: www.myspace.com/victorycollapseΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: www.alterground.gr ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ALTERGROUND ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ON LINE:
www.ticketarena.gr: ΑΓΟΡΑ ON LINE Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ 212-100 37 88. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΜΕΤΡΗΤΑ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, PAYPAL, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.www.ticketpro.grΑΘΗΝΑ: FLORAL-BOOKS/COFFEE (Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων, τηλ.: 210-38 00 070)TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 08 366)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: TICKET HOUSE-MUSICLAND (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-26 48 80)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured