Ο Κeith Richards κατηγορείται για την «δολοφονία» ενός φυτού, μιας σπάνιας ορχιδέας (Phalaenopsis amabilis) η οποία βρισκόταν στη βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

O κιθαρίστας των Rolling Stones βρέθηκε στη βιβλιοθήκη στις 29 Οκτωβρίου όπου θα διάβαζε αποσπάσματα από την πρόσφατη αυτοβιογραφία του ‘Life’. O Richards, μετά από μία περιήγηση στους χώρους, πήγε στο γραφείο της αναπληρώτριας διευθύντριας της βιβλιοθήκης όπου έμεινε για λίγη ώρα.

Εκεί, σύμφωνα με την μαρτυρία της διευθύντριας Marie d'Origny, ο Richards άναψε ένα τσιγάρο αφού άνοιξε το παράθυρο του γραφείου όπου βρισκόταν η γλάστρα με την σπάνια ορχιδέα. Το blog του ιδρύματος αναφέρει ότι «Μεταξύ καπνού και ψύχους η μικρή ορχιδέα δε είχε καμία ελπίδα...».

Χρειάστηκαν 4 ημέρες να ανθίσουν τα 12 μικρά άνθη της ορχιδέας και τελικά δεν κατάφερε να διασωθεί τίποτα, αναφέρει η New York Daily News. Αξίζει να σημειωθεί οτι προτού φύγει ο κιθαρίστας, υπέγραψε αυτόγραφο και στο πήλινο πιατάκι το οποίο βρισκόταν στη βάση της γλάστρας του άτυχου φυτού...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured