Σε δημοπορασία πρόκειται να βγεί το album το οποίο ο John Lennon υπέγραψε στον Mark Chapman, μερικές ώρες πριν από την δολοφονία του. Το αντίτυπο του ‘Double Fantasy’ (1980) υπεγράφηκε από τον Lennon καθώς εκείνος έφευγε από το σπίτι του, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Πέντε ώρες μετά και ενώ ο Lennon επέστρεφε στο σπίτι του, δολοφονήθηκε από τον Chapman.

«Το album είναι το πιο εκπληκτικό τεχνούργημα στην ιστορία του rock ‘n roll. Έχει την υπογραφή του Lennon στο εξώφυλλο, τα δακτυλικά αποτυπώματα του Chapman από τη σήμανση η οποία έγινε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης», λέει ο έμπορος Gary Zimet στη ΝΥ Post. Το 1999 ήταν η  πρώτη φορά που το album βγήκε σε δημοπρασία. «Ο σημερινός ιδιοκτήτης θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, διότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του», προσθέτει ο Zimet.

Η τιμή του album εκτιμάται στα 850.000 δολάρια.

Δείτε και το trailer του νέου documentary ‘LENNONYC’ για τον John Lennon. Το film ασχολείται με την περίοδο που ο John Lennon ζούσε στη Νέα Υόρκη, από το 1971  - όταν μετακόμισε στο Greenwich Village - μέχρι και το 1980 που δολοφονήθηκε και περιλαμβάνει σπάνιο και ακυκλοφόρητο ηχητικό υλικό από τα διάφορα sessions που έκανε ο πρώην Beatle εκείνη την εποχή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured