Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες των Red Snapper (Πέμπτη, 2/12) και Divine Comedy (Δευτέρα, 13/12), οι οποίες θα γίνουν στο Gagarin 205 Live Music Space.
 
Σημεία προπώλησης:
 
 Υπηρεσία Εισιτηρίων (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)
 
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366)
www.ticketarena.gr
www.ticketservices.gr
 Τιμές εισιτηρίων : 25 ευρώ (στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, 28 ευρώ)

Οι Red Snapper σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Στις 2 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 & στις 3 Δεκεμβρίου στο Μύλο.

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο πρωτοπόρα συγκροτήματα των δύο τελευταίων  δεκαετιών επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις: Στις 2 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 (Αθήνα) και στις 3 Δεκεμβρίου στο Μύλο (Θεσσαλονίκη) και με το αρχικό τους line-up, οι  Red Snapper θα παρουσιάσουν τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας τους.

Η βρετανική μπάντα έκανε αίσθηση από τη στιγμή που εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, το καταπληκτικό 'Prince Blimey' παρουσιάστηκε το 1996 κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers, με την προϋπηρεσία τους στο χώρο της jazz  αλλά και τη διάθεσή τους να πειραματιστούν με νέα στοιχεία από τη funk μέχρι το trip-hop, έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο που τους χαρακτηρίζει σε κάθε κυκλοφορία.

Η περιοδεία τους με τη Bjork, τους Fugees και τους Massive Attack επιβεβαιώνει την αξία τους και τους προβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ δεν περνάνε απαρατήρητες οι συνεργασίες τους με τον David Holmes, τον Andrew Weatherall και την Beth Orton. Οι  χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy.

Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το κορυφαίο 'Our aim is to satisfy Red Snapper', με αφομοιωμένη πλέον την acid jazz εμπειρία του 'Prince Blimey' και το τριπαριστό dance του 'Making Bones', ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.
Δεν είναι τυχαίο, το μεγάλο εύρος στο κοινό τους, από αμετανόητους ρόκερ ως hiίστες εναλλακτικούς,  που ψάχνουν για κάτι περισσότερο από το απλό μπιτ. Χωρίς υπερβολή, οι Red Snapper είναι από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς «μύλους» των 90's  και 00’s που καταφέρνουν να συγκινούν όλες τις ηλικίες.
Με την υποστήριξη του MySpace Greece!

http://www.dailymotion.com/video/xffw0l_red-snapper-the-sleepless_music
http://www.myspace.com/redsnapperofficial/videos


 Αθηνα , 2  Δεκεμβρίου Gagarin205, ώρα έναρξης – 21.30
Θεσσαλονικη , 3 Δεκεμβρίου   ΜΥΛΟΣ  ώρα έναρξης – 21.30

THE DIVINE COMEDY
GAGARIN    13  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι Divine Comedy, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της chamber pop, έρχονται στην Ελλάδα, για μία και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Gagarin 205 (13 Δεκεμβρίου 2010).

 Με το Neil Hannon, ιδρυτή και μοναδικό σταθερό μέλος της μπάντας όλα αυτά τα χρόνια, στη σύνθεση τους θα παρουσιάσουν στο Ελληνικό κοινό το τελευταίο τους άλμπουμ, “Bang Goes the Knighthood”, που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάιo αποσπώντας πολύ καλά reviews.
Οι Divine Comedy δημιουργήθηκαν το 1989 στο Enniskillen (Β. Ιρλανδία). Συνδυάζοντας τις απλές ποπ φόρμες με στοιχεία και ενορχηστρώσεις της κλασσικής μουσικής, διέγραψαν μια μεγάλη πορεία που χαρακτηρίστηκε από την εμπορική επιτυχία και την αποδοχή των κριτικών του βρετανικού τύπου.

 Το Casanova του 1996 και ειδικότερα το single "Something for the Weekend" έφερε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της μπάντας και καθιέρωσε το Neil Hannon ως έναν από τους πιο ιδιόμορφους ποπ σταρ των τελευταίων ετών, με τα αψεγάδιαστα κοστούμια και το παρουσιαστικό δανδή να διεκδικούν τις εντυπώσεις από την υπέροχη φωνή του.
 Ακολούθως, κυκλοφόρησαν το πιο «ταπεινό» Fin De Siècle (1998), συνεργάστηκαν με τον Tom Jones σε μια διασκευή του 'All Mine' των Portishead ενώ στο απόγειο της εμπορικής τους επιτυχίας, κυκλοφόρησαν το A Short Album About Love –μια αναφορά στο A Short Film About Love του Κριστόφ Κισλόφσκι που ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Shepherd's Bush Empire.
Η σοβαρή πλευρά της μπάντας αναδείχθηκε με τη συνεργασία με την Ute Lemper στο άλμπουμ της Punishing Kiss, ενώ μέχρι σήμερα οι  Divine Comedy έχουν συνεργαστεί με πλήθους μουσικών και σύνθεση της μπάντας γνώρισε αρκετές αλλαγές, με τον Neil  όμως να είναι ουσιαστικά μονός του .

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured