news.team

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μιλήσει στα νέα του Avopolis για μια πρωτότυπη «μάχη» που διεξαγόταν στην Μεγάλη Βρετανία. Η μάχη αφορoύσε στο πρόσωπο το οποίο θα εμφανιζόταν σε συλλεκτικό νόμισμα (των 5 λιρών) το οποίο θα εξέδιδε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας.

Κάθε χρόνο το νομισματοκοπείο εκδίδει ένα συλλεκτικό νόμισμα με την εικόνα κάποιας διάσημης προσωπικότητας της Βρετανίας που κρίνεται ως κατάλληλη για να εκπροσωπήσει την ιστορία της χώρας. Διάσημα πρόσωπα που κατά το παρελθόν εμφανίστηκαν σε συλλεκτικά νομίσματα είναι μεταξύ άλλων η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’, ο Charles Dickens, ο William Shakespeare και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ανάμεσα στους διεκδικητές για αυτό τον χρόνο ήταν ο John Lennon, η Jane Austen και ο Sir Walter Raleigh. To Βασιλικό Νομισματοκοπείο είχε ζητήσει μάλιστα, τη βοήθεια του κοινού για να επιλέξει ποιου τελικά η μορφή θα εμφανιστεί στο φετινό συλλεκτικό νόμισμα. Η on-line ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου και νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Lennon κερδίζοντας το 92% των ψήφων του κοινού.

«Ήταν αναμενόμενο να επιλεγεί ο Lennon αφού φέτος συμπληρώνονται και τα 70 χρόνια από τη γέννησή του», λέει ο Dave Knight, διευθυντής του τμήματος των αναμνηστικών νομισμάτων στο Βρετανικό Νομισματοκοπείο.

Μόνο 5.000 νομίσματα έχουν εκδοθεί στην τιμή των 44.99 λιρών, έκαστο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διέυθυνση http://www.royalmint.com/ .

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured