Οι Black Eyed Peas κατηγορούνται για λογοκλοπή, όχι για ένα αλλά για δύο τραγούδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Exclaim.com.
Συγκεκριμένα ο Will.i.am και η παρέα του, δέχθηκαν αγωγή από τον Τεξανό συνθέτη Bryan Pringle ο οποίος κατηγορεί τη μπάντα ότι έκλεψε τη μελωδία που ακούμε στο ‘I Gotta Feeling’ (LP ‘The E.N.D. 2009) από ένα demo το οποίο εκείνος είχε στείλει στις Interscope, UMG και EMI τα προηγούμενα χρόνια. Το τραγούδι του Pringle με τίτλο ‘Take A Dive’ δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το ‘I Gotta Feeling’ των Peas μοιάζει πολύ με το δικό του. H δεύτερη αγωγή έρχεται από την Phoenix Phenom (Ebony Latrice Batts) η οποία ισχυρίζεται ότι οι Black Eyed Peas έκλεψαν το single της ‘Boom Dynamite’ για να φτιάξουν το ‘Boom Boom Pow’ (LP ‘The E.N.D. 2009).  H  Batts, υποστηρίζει – όπως και ο Pringle – ότι είχε στείλει και εκείνη ένα demo της στην Interscope και μετά άκουσε το τραγούδι της να «μεταμορφώνεται» από τους Peas.
Το αν οι δύο μουσικοί έχουν δίκιο, είναι μια υπόθεση που θα τη λύσει η δικαιοσύνη, αν οι Black Eyed Peas δεν βρουν τρόπο να τη λύσουν με κάποιο διακανονισμό εκτός δικαστηρίου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured