RED SNAPPER
2  Δεκεμβρίου Gagarin205 - Αθήνα
3 Δεκεμβρίου   ΜΥΛΟΣ - Θεσσαλονίκη

Η επιστροφή ενός από τα σημαντικότερα και πρωτοπόρα συγκροτήματα των τελευταίων  χρονών,  με τα αυθεντικά-ιδρυτικά μέλη επί σκηνής  στο Gagarin205   στις 2 Δεκεμβρίου και στο Μύλο στις 3 Δεκεμβρίου   Δυο  μοναδικές συναυλίες , με ένα πολύ ιδιαίτερο  μίγμα από  funk, hip hop, house kai dance  μουσική  που όλοι αγαπήσαμε εξαιτίας της εξαιρετικής δισκογραφίας τους.

Το συγκρότημα που έχει τη φήμη ότι παίζει ακόμα καλύτερα στη σκηνή απ' ότι στο στούντιο, οι Red Snapper έκαναν αίσθηση από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα. Ή καλύτερα από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους μεγάλης διάρκειας δουλειά, το καταπληκτικό 'Prince Blimey' του 1996. Τις δουλειές αυτές άκουσαν και στη θρυλική Warp και έτρεξαν να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί τους. Γιατί οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers, με την προϋπηρεσία τους σε jazz  τζαμαρίσματα αλλά και τη διάθεσή τους να τα πλουτίσουν με νέα στοιχεία, από το hip hop και το funk μέχρι το house και τη disco, έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο  που τους  χαρακτηρίζει πλέον  Η περιοδεία τους με τη Bjork, τους Fugees και τους Massive Attack επιβεβαιώνει την αξία τους και τους προβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ δεν περνάνε απαρατήρητες οι συνεργασίες τους με τον David Holmes, τον Andrew Weatherall και την Beth Orton.

Οι  χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy. Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το κορυφαίο 'Our aim is to satisfy Red Snapper', με αφομοιωμένη πλέον την acid jazz εμπειρία του 'Prince Blimey' και το τριπαριστό dance του 'Making Bones', ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.
Δεν είναι τυχαία η ηλικιακή γκάμα των οπαδών τους, από αμετανόητους παλαιορόκερ ως ρέιβερ που ψάχνουν για κάτι περισσότερο από το απλό μπιτ.

Χωρίς υπερβολή, οι Red Snapper είναι από τους πιο έμπιστους acidjazztriphopfunkyhouse 'μουσικόμυλους' των 90's  και 00’s που άνετα όμως διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του.

Eισιτήρια  25 ευρώ
Προπώληση  www.ticketarena.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured