Africa Hitech (Warp Records/UK)
Actress (Werk Discs/UK)
Zomby (Hyperdub, Werk Discs/UK)
 Knobs (GR)

Παρασκευή  8 Οκτωβρίου 2010
Είσοδος:  20 Ευρώ
Ώρα Έναρξης: 23.00


Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, το BIOS παρουσιάζει τους Αfrica Hitech, το καινούργιο project του Μark Pritchard και του Steve Spacek, τον μυστηριώδη Actress και τον αντιστάρ της electronica  Zomby  σε μία σειρά από  dj sets όπου το Detroit-techno συναντά το hip-hop, το rnb και το dubstep  για να μετουσιωθούν συνδυαστικά  σε έναν ήχο  που έρχεται από το μέλλον.

Το Bios σε συνεργασία με το Αvopolis, δίνει την ευκαιρία σε 10 αναγνώστες να κερδίσουν από 1 μονή πρόσκληση για τα live και τα DJ sets των Africa Hitech, Zomby, Actress και Knobs.
 
Στείλτε τις συμμετοχές σας μέσω mail στο
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Πέμπτη 7/10, στις 15.00 το μεσημέρι, για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω mail.

 

Africa Hitech
Η πολυαναμενόμενη συνεργασία του Mark Pritchard με τον soul τραγουδιστή και παραγωγό Steve Spacek  που χρονολογείται, με σκόρπια δείγματα, από το 2004, παίρνει επιτέλους και επίσημα σάρκα και οστά αποτελώντας ένα από τα πιο καυτά χαρτιά της Warp Records για τη φετινή σεζόν.  Άφρο φουτουριστικοί ρυθμοί  ξεπροβάλλουν μέσα από μια μείξη των αγαπημένων τους ειδών μαύρης και ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, κρουστών και μπάσου, δημιουργώντας έναν από τους πιο φρέσκους ήχους που κυκλοφορούν εκεί έξω.

http://www.myspace.com/africahitech


Mark Pritchard
Tα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί μουσική ως Harmonic 313. Από το 1992 πειραματίζεται συνέχεια με διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής μουσικής και μετράει σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του όπως με τον Tom Middleton στους Global Communication, τον Dave Brickworth στους Harmonic 33, τον Steven Spacek στους Africa Hi-tech και πιο πρόσφατα τον Om'mas Keith των Sa-Ra ενώ είναι συνυπεύθυνος για πολυσυζητημένα μουσικά project όπως Link & E621 και Jedi Knights.

http://www.myspace.com/officialmarkpritchard

Steve Spacek
Ο Steve White  θεωρείται από τις πιο θρυλικές φωνές της neo-soul και r&b σκηνής. Η καριέρα του ξεκινάει στο νότιο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του 90  με το συγκρότημα Spacek, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και συγκρίσεις με τους Massive Attack και D’angelo. Το 2005 μετακομίζει στην Καλιφόρνια, και κυκλοφορεί ως Steve Spacek το πρώτο σόλο του δίσκο Space Shift με το κορυφαίο single Dollar σε παραγωγή J Dilla. Χαρακτηρισμοί όπως ο νέος Curtis Mayfield είναι αναπόφευκτoι. Δεν είναι τυχαίο που το Rolling Stone έγραψε ότι η μουσική του “δίνει καινούργιο νόημα στον όρο space funk …“

http://www.myspace.com/stevespacek

Actress
Το μουσικό alter-ego του απίθανου Darren J. Cunningham, ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Werk Discs που εδώ και 5 χρόνια επαναπροσδιορίζει τους ήχους της μετά-dubstep εποχής, ανακαλύπτοντας και συστήνοντας χαρισματικούς νέους καλλιτέχνες στο ευρύτερο μουσικό σύμπαν όπως οι  Zomby, Lukid, Disrupt και Starkey. Σαν Actress, o Cunningham έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο αριστουργηματικά LP (Hayziville, Splazsh) που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του ως παραγωγού, μπερδεύοντας αριστοτεχνικά μουσικές φόρμες όπως το drone, το R&B, το Detroit techno, το 2-Step, κ.α. ενώ έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις δίπλα σε κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής όπως τον Kode 9, τον Juan Atkins και τον Flying Lotus.  Σύμφωνα με το Fact Magazine είναι μια από τις πιο λαμπερές φιγούρες της Βρετανικής μουσικής του τώρα.

http://www.myspace.com/actresskhz
http://www.werkdiscs.com/

 

Zomby
Χρήζεται άνετα ως ο πιο αινιγματικός και αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης της σύγχρονης χορευτικής σκηνής παγκοσμίως. Έχει στόφα ενός γνήσιου σταρ που πατάει με άνεση στα χνάρια του Burial, όχι μόνο με την εμμονή του να παραμένει ανώνυμος, αλλά και με ένα σπάνιο ταλέντο να παράγει ήχους που δεν εντάσσονται κάτω από οποιαδήποτε ταμπέλα. Είτε κυκλοφορώντας καθαρά dubstep κομμάτια στη Hyperdub ή wonky club anthems όπως το The Lie στη Ramp Recordings, είτε σοκάροντας τους πάντες με την vintage rave ωριμότητα του ντεμπούτου του “Where were U in ‘92”, φαίνεται ότι ξέρει τι κάνει ακόμη και όταν δήλωσε πρόσφατα ότι είναι “σκλάβος της μοίρας χωρίς κανένα έλεγχο πάνω σε τίποτα.”

http://www.myspace.com/zombyproductions


Knobs
Ο Knobs ή αλλιώς Δ Δ αποτελεί ένα από τα πιο ταλαντούχα νέα ονόματα της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς που ασχολούνται με το dubstep αλλά και τους πειραματικούς ηλεκτρονικούς ήχους του τώρα στο ύφος του Ras G και του Zomby.  Έχει παίξει στο παρελθόν με ονόματα όπως η Mary Anne Hobbs, Lukid, Dorian Concept και Pinch ενώ στην εμφάνιση του  με τους Afrika Hitech, Actress και Zomby θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά το καινούργιο του υλικό.

http://www.myspace.com/l_azzzer/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured