8 ΧΡΟΝΙΑ BIOS

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Autechre (live)
Moderat (live)
Rob Hall (DJ set)
Byetone (live)

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
Gonja Sufi & Gaslamp Killer (live)
Onra w/ Buddy Sativa (live)
Ikonika (live)
Kutmah (live set)

Ώρα Έναρξης: 22.30
Είσοδος: 25 Ευρώ (17/9) & 20 Ευρώ (18/9)

Εισιτήριο διημέρου: 30 Ευρώ
Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων

Τα 8 χρόνια του BIOS ξεκινούν την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, όπου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Autechre και οι Moderat, συνοδευόμενοι από τον Rob Hall, τον Gaslamp Killer, τον Gonja Sufi, τον Βyetone, τον Onra, τον Buddy Sativa, την Ikonika αλλά και τον Dj Kutmah.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Autechre (live)
Oι superstars της ηλεκτρονικής σκηνής Autechre έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα από τα μοναδικά live τους. Ο χώρος της electronica έχει αλλάξει πολύ από την εποχή που οι Αutechre κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι δημιουργούν ακόμη την αίσθηση ότι υπάρχουν ανεξερεύνητες περιοχές της techno που μπορεί κανείς να επισκεφτεί,  αφού η εγκεφαλική  προσέγγιση και η μαθηματική ακρίβεια που χαρακτηρίζει την μουσική τους, εισάγουν το κοινό σε ένα κλειστό, χαρακτηριστικό μουσικό κύκλωμα που δεν μπορεί να καταταχθεί σε καμία μουσική κατηγορία και να συγκριθεί με κανένα άλλο σχήμα.
http://www.myspace.com/myslb

Moderat (live)
Oι Moderat είναι το πετυχημένο project των γνωστών Modeselektor και Αparrat, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σκηνής του Βερολίνου, που μετά από μια  απόπειρα συνεργασίας τους το 2003, επανένωσαν τις δυνάμεις τους τo 2009 και δημιούργησαν  προς έκπληξη όλων, το πρώτο τους ολοκληρωμένο album με τίτλο Μοderat που πήρε εξαιρετικές κριτικές από τον μουσικό κόσμο και ανακηρύχθηκε το καλύτερο live act από το μουσικό περιοδικό Resident Advisors, το καλύτερο live act και το καλύτερο άλμπουμ από το  γερμανικό περιοδικό De-Bug, καθώς και το δεύτερο καλύτερο electronika άλμπουμ από το Pitchfork. Τα live τους πλαισιώνονται με εξαιρετικά visuals,  τα οποία σε συνδυασμό με τα νοσταλγικά φωνητικά και το δυναμικό beat δημιουργούν εξαιρετικές ατμόσφαιρες στις ζωντανές τους εμφανίσεις.
www.myspace.com/moderat

Rob Hall (DJ Set)
O Rob Hall ασχολείται με το djing από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έχει συνοδεύσει τους  Αutechre σε πολλές από τις περιοδείες τους ανοίγοντας τις συναυλίες τους. Τα dj sets του Rob Hall είναι χαρακτηριστικά, καθώς παίζει με τα όρια της electronica,  του techno, του industrial,  του experimental,  εναλλάσσοντας τα είδη χωρίς να χάνει την ροή του set και διατηρώντας μια δυναμική και ζωντανή  ατμόσφαιρα. Έχει πάντα  επαφή με το κοινό για το οποίο παίζει, προσαρμόζοντας τις επιλογές του στην ενέργεια της βραδιάς που ανοίγει κάθε φορά.
http://www.myspace.com/ad_vanz

Byetone (live)
Ο Olaf Bender  aka Byetone είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του experimental/idm/ techno ήχου, παραγωγός, συνιδρυτής του δισκογραφικού label Raster –Noton  και μέλος του project Τhe Signal. Δημιουργεί μουσική αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα και πιστεύει στον απόλυτα τεχνητό κόσμο που δημιουργεί κανείς με την τεχνολογία. Τα  visuals δεν λείπουν από τις ζωντανές του εμφανίσεις, υποστηρίζοντας την μίνιμαλ αισθητική του ήχου του Βyetone .
http://www.myspace.com/benderbyetone

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Gonjasufi & Gaslamp Killer (live)
O Gonjasufi είναι μία από τις πιο δυναμικές νέες παρουσίες στον χώρο του electro post hip-hop. Με το πρώτο του άλμπουμ A Sufi and a killer, την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Gaslamp Killer αλλά και ο σούπερ σταρ Flying Lotus, από την Warp Records, να συγκαταλέγεται στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2009, έχει προκαλέσει τις θετικότερες εντυπώσεις με το μοναδικό του στυλ και την χαρακτηριστική φωνή του. Vocalist, rapper, dj και παραγωγός, έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο «μυστικιστής του hip-hop», «νομαδική ψυχή» και «electro Hendrix» παρομοιάζοντας τον με την μεγαλύτερη επιρροή του, κατά τον ίδιο, τον θρυλικό Jimmy Hendrix.
http://www.myspace.com/gonjasufi
 
O Gaslamp Killer είναι ένας από τους πιο δραστήριους και πολυσχιδείς παραγωγούς με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ και μουσική γκάμα που περιλαμβάνει από ψυχεδελικούς ήχους και μουσικές του κόσμου μέχρι dubstep και left-field hip-hop . Με βάση του την Καλιφόρνια και καταγωγή από το Σαν Ντιέγκο, από όπου εμπνεύστηκε και το όνομα του (το Gaslamp είναι περιοχή της πόλης), ο William  Benjamin  Bensussen έκανε το ντεμπούτο του δισκογραφικά ως παραγωγός το 2000 και υπήρξε για πολλά χρόνια resident  dj στο πολύ γνωστό κλαμπ Low End Theory, το οποίο κυκλοφόρησε μία σειρά από podcasts με τα sets του. Πολυάριθμες κυκλοφορίες και συνεργασίες ακολούθησαν, με κορυφαία την  κυκλοφορία του πρώτου του ep με τίτλο My troubled mind,  στην δισκογραφική εταιρεία του Flying Lotus, Brainfeeder.
http://www.myspace.com/thegaslampkiller
 
Οnra w/ Buddy Sativa (live)
Ο Οnra ζει στο Παρίσι και η καταγωγή του είναι από το Βιετνάμ. Ο ήχος της Ανατολής υπάρχει έντονος ως στοιχείο στην μουσική του και θέματα από το Bollywood, κινέζικοι και βιετναμέζικοι παλιοί δίσκοι έχουν υπάρξει η έμπνευση για το γνωστό άλμπουμ του Chinoseries, από το οποίο επιλέχθηκε και το κομμάτι The Αnthem που  έντυσε μουσικά τη διαφήμιση της Coca-Cola στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο. Μέλος της Red Bull Academy, έχει παίξει σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση των χωρών της Ανατολής με τον σύγχρονο ήχο, πειραγμένα beats, vintage space funk ήxo, hip-hop βάση, και αφηρημένα φωνητικά που δημιουργούν μια διάχυτη αίσθηση ερωτισμού στην μουσική του.
O Buddy Sativa είναι ακόμη ένας καλλιτέχνης που ταράζει τα νερά  της γαλλικής soul-jazz σκηνής αυτή την στιγμή. Ταλαντούχος και δραστήριος ανακατεύει τα πλήκτρα, τα κρουστά και τα samples με πολλά διαφορετικά στυλ και δίνει  στην  μουσική του ποικίλες φόρμες, πάντα με  τον κλασικό παριζιάνικο τρόπο.
Ασχολείται με την μουσική από μικρός, παίζοντας κλασικό πιάνο. Τα πλήκτρα ήταν το πρώτο όργανο που χρησιμοποίησε στις συνθέσεις του για να προσθέσει στην συνέχεια τα machines, τα samples και τα κρουστά με τα οποία ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια.  Παίζοντας αφρικανικά κρουστά διατηρεί όλα τα επιμέρους στοιχεία τους στα κομμάτια που κάνει, δένοντας τέλεια με το βαθύ μπάσο και τα drums του Onra με τον οποίο δημιουργήσανε το Una Peripecia, ένα αντιπροσωπευτικό 7”του ήχου τους ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εκλεπτυσμένη jazz  με μια έντονα σύγχρονη αίσθηση. Στις live εμφανίσεις τους με τον Onra  δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία του πολύπλοκου ήχου τους με το αποτέλεσμα να ανεβάζει τα στάνταρτ του nu-jazz ήχου. Ο Buddy Sativa, άλλωστε, δηλώνει ότι  κάνει μουσική με σκοπό  να αφυπνίσει το συναίσθημα και την πνευματικότητα των ανθρώπων.
http://www.myspace.com/onra
http://www.myspace.com/buddysattva

Ikonika (live)
H Ikonika είναι μία από τις λίγες γυναίκες στον χώρο του dubstep. Με ασυνήθιστο μουσικό background  - έπαιζε drums από μικρή σε metal και hardcore μπάντες για να περάσει στο hip-hop και στο dubstep – δημιούργησε τελικά την δική της μουσική ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας μια ηχητικά περιορισμένη γκάμα που περιλαμβάνει synths και ήχους από τα αγαπημένα της  video-games,  κάνει απίστευτους συνδυασμούς με ένα αποτέλεσμα πολύ προσωπικό, καθώς η ίδια επιδιώκει να δημιουργεί απλές, γλυκές και άμεσες μελωδίες που προκαλούν το συναίσθημα.
http://www.myspace.com/ikonika

Kutmah (live set)
O Justin Mc Nulty aka Kutmah γεννήθηκε στο Brighton της Αγγλίας από Σκωτσέζο πατέρα και Αιγύπτια μητέρα. Η καλλιτεχνική του πορεία αρχίζει από μικρή ηλικία όπου αρχίζει να σχεδιάζει γυμνά κορίτσια από ένα βιβλίο σεξ του ’70  το οποίο έκλεψε από την σχολική βιβλιοθήκη. Στην ηλικία των 12 μετακομίζει στην Καλιφόρνια όπου συνεχίζει να σχεδιάζει γυμνές γυναίκες, κατά βάση πόρνες που βλέπει από το παράθυρό του.
Μεταφέροντας τα σχέδια του σε μεγαλύτερη κλίμακα και σχεδιάζοντας  κάποια εξώφυλλα για δίσκους, παράλληλα αρχίζει να ασχολείται και με την μουσική   όταν γίνεται γνωστός για τα dj sets του στο Low End Theory, το club στο residents dj ήταν για πολλά χρόνια και o Gaslamp Killer. Το 2010 κυκλοφόρησε το  LP  ‘Warm Like Sunshine’ στο οποίο  ο Kutmah  πειραματίζεται με afro ρυθμούς και βρώμικα beats δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα ατμοσφαιρικά κομμάτια.
 Έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα ένα podcast στην Stones Throw, o Kutmah είναι ένας από τους πιο φρέσκους και χαρισματικούς  djs της εναλλακτικής σκηνής του LA με μοναδικό στυλ και μουσικό γούστο. Ο ίδιος προς το παρόν βρίσκεται στο Manchester, μετά την απέλαση του από τις Η.Π.Α., γεγονός που κινητοποίησε την μουσική σκηνή της California, όπου ονόματα όπως ο Daedalus, o Gaslamp Killer, o Flying Lotus κ.α. συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις στην προσπάθεια να βοηθήσουν τον Kutmah να παραμείνει στην Αμερική.
http://www.myspace.com/kutmah
 
Η Γερμανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών στηρίζουν την εκδήλωση  στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους με θέμα "Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured